13.8 C
București
miercuri, 28 februarie 2024 - 14:38
No menu items!

Cinci persoane au murit şi 28 au fost rănite într-un accident produs la Ploieşti. UPDATE

spot_img

Cinci persoane au murit şi 28 au fost rănite într-un accident care s-a produs vineri dimineaţa, în jurul orei 6.15, pe centura de vest a municipiului Ploieşti.

UPDATE.

Poliţia spune că din primele cercetări, șoferul autocarului implicat în accident este vinovat de producerea accidentului, deoarece la fața locului nu au fost găsite urme de frânare. Se pare că autobuzul a lovit din spate autobasculanta încărcată cu nisip, dar anchetatorii iau în calcul şi  varianta ca șoferul autobuzului să fi adormit la volan sau autocarul să fi avut probleme tehnice.

Conform poliţiei rutiere, un autobuz care transporta 40 de persoane şi o autobasculantă, care circula cu viteză redusă, s-au lovit frontal.

Autobuzul care transporta persoane era de navetă, plecase din comuna Măneşti şi trebuia să ajungă la Ploieşti. În momentul impactului, autobasculanta s-a răsturnat cu tot cu nisipul pe care îl transporta, peste autobuzul cu oameni în el. Traficul a fost blocat şi deviat de pe Centura de Vest a municipiului Ploieşti, pe Centura de Est, conform Infotrafic.

ISU Prahova a activat codul roşu de intervenţie şi a adus 20 de ambulanţe la faţa locului. Din primele cercetări, cinci persoane şi-au pierdut viaţa şi mare parte din pasagerii din autobuz au suferit răni. Doi dintre răniţi sunt în stare foarte gravă, au declarat paramedicii sosiţi la faţa locului. Răniţii, 26 de persoane din autobuz, au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti.

M.N.