14 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 17:45
No menu items!

Cinci persoane au fost ucise și 100 de deţinuţi au evadat dintr-o închisoare în Indonezia

spot_img

Cinci persoane au fost ucise și 100 de deţinuţi au evadat dintr-o închisoare în Indonezia

Cinci persoane au fost ucise şi 100 de deţinuţi au evadat şi se află în prezent în libertate în urma unei revolte în masă, ce a izbucnit joi seară într-o închisoare din Indonezia, aflată în continuare sub controlul deţinuţilor, informează vineri AFP.

Deţinuţii au dat foc unor clădiri de birouri de pe teritoriul închisorii şi au luat ostatici angajaţi ai penitenciarului. Urmare a violențelor, cinci persoane au fost ucise, iar aproximativ 150 de deținuți au reuşit să evadeze.

„Cinci persoane şi-au pierdut viaţa: trei deţinuţi şi încă doi angajaţi ai penitenciarului”, a precizat Heru Prakoso, purtător de cuvânt al provinciei Sumatra-Nord (nord-vest), adăugând că o sută de deţinuţi, printre care  se află și ”terorişti”, au reuşit să evadeze şi se află încă în libertate.

„Am reuşit să reţinem 55 de evadaţi, dintre care trei sunt condamnaţi pentru acte teroriste”, a adăugat el, indicând că „între 95 şi 100” de deţinuţi , dintre care „şase condamnaţi pentru acte teroriste” se află încă în libertate.

O mie de poliţişti şi militari au fost trimiși pentru a restabili ordinea în cadrul penitenciarului, unde, potrivit lui Heru Prakoso, nu s-a reușit încă preluarea controlului total asupra închisorii.

Deţinuţii din închisoarea Tanjung Gusta din Medan, capitala provinciei Sumatra-Nord, s-au răsculat joi seara pentru a protesta împotriva unei pene de curent care a afectat de dimineaţă închisoarea în care se află 2.600 de prizonieri, deşi este prevăzută pentru cel puţin 500 de persoane .

C.I.