6.1 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 6:28

Cinci maimuțe au evadat de la Zoo Târgu Mureș. Două dintre ele au fost deja capturate

spot_img

Maimuțele din specia macac japonez pot deveni agresive dacă se simt în pericol

JAPANESE MACAC

Cinci maimuțe, patru exemplare adulte şi un pui, au reușit să evadeze, săptămâna trecută, de la Grădina Zoologică din Târgu Mureș, printr-o gaură din gardul de protecție și s-au adăpostit într-o pădure de la marginea orașului. Două dintre ele au fost prinse de îngrijitori, însă celelalte trei sunt încă în libertate.

Maimuțele au fost mutate, săptămâna trecută, într-o cușcă în aer liber, unde urmau să rămână pe perioada verii. Însă, ele au găsit o gaură în gard și astfel au reușit să evadeze. Ulterior, animalele au fost văzute la marginea orașului, iar îngrijitorii au început să le ducă acolo hrana preferată – fructe și legume, tăiate în bucățele mic. Însă, aceștia au reușit să prindă doar două dintre ele, pentru că celelalte trei – printre care și puiul, se speriau de fiecare dată și se întorceau în pădure.

Autoritățile din Târgu Mureș și îngrijitorii de la Zoo sunt în alertă și încearcă să le recupereze cât mai repede și pe celelalte, deoarece maimuțele – din specia macac japonez, pot deveni agresive dacă se simt în pericol.

D.M.