7.7 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 3:44

Cinci handbaliști răniți într-un grav accident în Buzău, aduși în București

spot_img

Cinci handbaliști din Târgoviște, grav răniți într-un accident rutier produs, în noaptea de duminică spre luni, pe DN2 (E 85), în județul Buzău, au fost aduși luni dimineață la spitale din București.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, George Creţu, a precizat că, din cele 11 persoane ajunse la spitalele din judeţul Buzău, şoferul autocamionului şi alte două persoane au fost externaţi după ce medicii au decis că viaţa nu le este pusă în pericol.

Alte cinci persoane aflate în microbuzul care staţiona pe marginea drumului pentru remedierea unei defecţiuni la motor au fost transportate la Spitalul de Urgenţă Floreasca, la Spitalul Pantelimon şi la Spitalul Bagdasar-Arseni cu ambulanţa de transport victime multiple trimisă din judeţul Ilfov în sprijinul pompierilor buzoieni şi cu o ambulanţă de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Buzău.

Potrivit aceleiași surse, alte trei persoane au rămas internate în judeţul Buzău, una la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat şi două la Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău.

Celelalte trei persoane care au rămas încarcerate în microbuz au fost scoase dintre fiarele contorsionate după ce la locul accidentului a ajuns o macara de mare tonaj care a ridicat autotrenul încărcat cu cherestea care se răsturnase peste microbuz.

Accidentul s-a produs, duminică noapte, pe DN 2 (E 85), la ieşirea din Râmnicu Sărat spre Focşani şi s-a soldat cu trei morţi şi 11 răniţi.

Prefectul judeţului Buzău, George Sava, declara că în microbuzul peste care s-a răsturnat un autocamion plin cu cherestea se aflau handbalişti de la Târgovişte, în urma accidentului trei persoane pierzându-şi viaţa, iar 11 fiind rănite – una dintre acestea şoferul autocamionului care s-a răsturnat peste microbuzul cu handbalişti.

Martori aflaţi în trafic la momentul producerii accidentului declarau că şoferul microbuzului ar fi oprit pe marginea drumului după ce ar fi sesizat o problemă la motor, iar şoferul autocamionului încărcat cu cherestea nu l-ar fi văzut la timp, autovehiculul de mare tonaj lovind violent maşina cu handbalişti şi târând-o zeci de metri până într-un şanţ de pe DN 2 (E 85), pe sensul dinspre Focşani spre Buzău.

Martorii susţineau că, în momentul în care a coborât din autocamion şi a văzut ce s-a întâmplat, şoferul maşinii încărcate cu lemne a leşinat, fiind preluat de o salvare SMURD şi transportat la spital.

Trei persoane erau încarcerate în microbuzul peste care era răsturnat autocamionul cu lemne, cei trei fiind decedaţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Buzău, George Creţu, în urma acestui accident a fost activat planul roşu de intervenţie.