Cinci dintre copiii din Argeș tratați la “Marie Curie”, în stare gravă

Doi copii cu sindrom hemolitic-uremic dintre cei 11 internați la Spitalul “Marie Curie” sunt ventilați mecanic, a declarat, duminică, medicul Denis Stănescu.

“În prezent, la Spitalul Marie Curie sunt internați 11 copii cu sindrom hemolitic-uremic. Cinci dintre aceștia sunt pe Secția de Terapie Intensivă și fac dializă peritoneală. În cursul nopții, un copil s-a decompensat și a necesitat și el protezare ventilatorie, deci este respirat pe aparate. În momentul de față sunt doi copii ventilați mecanic, ceilalți trei aflați în Terapie Intensivă – în stare gravă, dar stabilă – deocamdată nu necesită protezare ventilatorie. Pe Secția de Nefrologie se află internați alți șase copii, trei dintre ei necesită dializă peritoneală, trei au funcția renală reluată. În momentul de față nu li se face dializă. Evoluția în această boală este lentă, și-au reluat diureza și asta este un lucru foarte bun”, a explicat medicul, citat de Agerpres.

Potrivit medicului, micuții au fost imunizați cu vaccinurile obligatorii.

“Copii au o viață normală și, evident, sunt vaccinați. Vaccinările sunt obligatorii, nu se poate face absolut nicio legătură între aceasta și răspândirea panicii. Ei au avut o viață normală până în prezent, inclusiv alimentație, inclusiv vaccin”, a susținut Stănescu. Potrivit acesteia, nu se poate spune câți dintre copii vor mai necesita suport ventilator și nici pentru cât timp.

“Săptămâna viitoare este puțin probabil să fie externați, sperăm că în săptămânile următoare”, a mai spus Denis Stănescu, care a menționat că nu au mai fost înregistrate cazuri noi de copii cu sindrom hemolitic-uremic.

R.D.

NICIUN COMENTARIU