3.1 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 23:18
No menu items!

Cinci copii, la spital după ce au fost înţepaţi de albine. Unul dintre ei este în stare gravă

spot_img

albine

Cinci copii cu vârste cuprinse între 3 şi 14 ani, din localitatea Sârbi (județul Vaslui), au fost transportaţi la spital cu mai multe ambulanţe, miercuri după-amiază, după ce au fost înţepaţi de albine în timp ce se întorceau acasă de la şcoală şi grădiniţă.

Potrivit reprezentanţilor Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui, cei cinci copii, doi care mergeau singuri pe jos şi trei care se aflau într-o căruţă împreună cu părinţii lor, au fost atacaţi de albine în timp ce se întorceau spre casă de la şcoală şi grădiniţă. De asemenea, şi adulţii aflaţi în căruţă au fost înţepaţi de albinele care, cel mai probabil, provin de la o stupină a unui apicultor din Sârbi.

Unul dintre copii, în vârstă de patru ani, se află în stare gravă din cauza reacţiei alergice de la înţepătura de albină. Atât minorii, cât şi cei doi adulţi au fost stabilizaţi şi apoi transportaţi cu mai multe ambulanţe la Spitalul de Urgenţă Bârlad. Chiar şi atunci când ne aflam la caz şi acordam primul ajutor roiul de albine se afla încă în zonă, existând pericolul să fie atacate şi cadrele medicale“, a declarat medicul Dan Ungureanu de la SAJ Vaslui.

Poliţiştii au declanşat o anchetă în acest caz, în urma căreia ar putea fi tras la răspundere proprietarul stupinei de unde proveneau albinele.

R.D.