19.6 C
București
luni, 27 mai 2024 - 19:41
No menu items!

Cinci condiții impuse de Austria pentru a debloca aderarea României la Schengen

spot_img

Austria a anunțat, marți, 5 condiții pentru a debloca votul pentru aderarea României la Schengen.

Marți are loc la Bruxelles o ședință a Parlamentului European, în care europarlamentarii români au cerut să se discute votul dat de Austria împotriva țării noastre.

Discuția este prezidată de Roberta Metsola, șefa legislativului întrunit la Strasbourg la ultimul plen din acest an, și are loc în prezența președintei Comisiei Europene, Ursula Von der Leyen, și a președintelui Consiliului European, Charles Michel.

La dezbatere, Austria a transmis că va vota pentru aderarea României și Bulgariei dacă toate statele membre vor respecta următoarele: 

  1. Comisia UE ar trebui să plătească pentru operațiunile polițienești din străinătate pentru a combate migrația ilegală. În plus, se intenționează să ofere mai mult sprijin țărilor de frontieră externă în ceea ce privește protecția frontierelor, în special cu resurse financiare pentru viitoarele proiecte de infrastructură (de exemplu, construcția de garduri la granița dintre Bulgaria și Turcia).
  2. Comisia UE ar trebui – ca urmare a Directivei privind persoanele strămutate (statut de protecție mai rapid sau acces la piața muncii) – să elaboreze o „Directivă privind returnarea”.
  3. Procedurile de azil în țările terțe sigure trebuie să fie posibile – un model pe care Danemarca și Marea Britanie, de exemplu, îl urmăresc.
  4. Ar trebui să fie mai ușor să se revoce statutul de protecție al infractorilor.
  5. Comisia UE urmează să înființeze și să finanțeze un proiect-pilot pentru procedurile rapide de azil la frontiera externă a UE.

                                                                                                                    Adina Silav