10.4 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 11:04

Cinci comisari ai Gărzii de Mediu Bihor, acuzați de corupție și abuz în serviciu

spot_img

Şeful Gărzii de Mediu Bihor, Gheorghe Raţiu, şi un subaltern al său, Gabriel Varga, au fost reţinuţi, miercuri, de procurorii DNA Oradea într-un caz în care sunt cercetaţi în total cinci comisari ai instituţiei, dar şi alte persoane, pentru mai multe fapte de corupţie, afirmă surse judiciare. Procurorii DNA Oradea au emis, miercuri, o ordonanţă de reţinere pentru 24 de ore pe numele şefului Gărzii de Mediu Bihor, Gheorghe Raţiu, şi al unui subaltern al acestuia, Gabriel Varga, în timp ce un al treilea comisar de mediu, Mugur Popa, a primit interdicţia de a părăsi localitatea.

Sunt cercetaţi în total cinci comisari ai Gărzii de Mediu Bihor: Gheorghe Raţiu, Gabriel Varga şi Mugur Popa pentru luare de mită, Sorin Tamaş şi Cornel Viorel Mihălceanu, pentru abuz în serviciu.
În acelaşi dosar mai sunt anchetaţi un inspector din cadrul Agenţiei de Protecţia Mediului Bihor, pentru fals intelectual, dar şi trei oameni de afaceri din Bihor, pentru instigare la fals intelectual și dare de mită.

Conform realitatea.net, în cazul comisarilor Raţiu, Varga şi Popa, procurorii DNA au stabilit faptul că, în cursul anului 2012, au pretins între 200 de lei şi 2.000 de lei în timpul controalelor, pentru a nu da sancţiuni contravenţionale, iar în cazul lui Tamaş şi al lui Mihălceanu, că ar fi falsificat unele acte de control la solicitarea şefului lor, Gheorghe Raţiu.
D.M.