5.5 C
București
vineri, 9 decembrie 2022 - 11:46
No menu items!

Cinci cazuri de toxiinfecție alimentară la un hotel din Mamaia

spot_img
Cinci cazuri de toxiinfecție alimentară la un hotel din Mamaia
foto: glasul.ro

Cinci persoane cazate la un hotel din stațiunea Mamaia au acuzat simpotme de toxiinfecție alimentară după ce au luat masa la restaurantul unității, Direcția de Sănătate Publică declanșând o anchetă în acest caz.

Potrivit Mediafax, un singur turist a ajuns la spital, fără să fie necesară internarea acestuia.

„Un singur bolnav s-a prezentat la Spitalul de Boli Infecţioase din Constanţa, unde a primit tratament, dar nu a rămas internat. Un altul a primit asistenţă medicală de la Seviciul de Ambulanţă, iar ceilalţi nu au prezentat probleme deosebite. Cazuistica este de toxiinfecţie alimentară. Simptomatologia preponderentă a fost aceea digestivă – dureri abdominale, vărsături, scaune diareice”, a declarat Mihaela Dinisov, directorul adjunct al Direcției de Sănătate Publică (DSP).

O echipă de control a Direcției a mers la restaurantul respectiv pentru a recolta probe din bucătărie și de la personal.

„Se investighează personalul şi se recoltează probe – exudate şi coproculturi de la personalul din blocul alimentar. De asemenea, se evaluează condiţiile igienico-sanitare, se iau probe de alimente, se recoltează salubrităţi, de pe suprafeţe, de pe mâini, şi aşa mai departe”, a spus Mihaela Dinisov.

A.V.