15 C
București
joi, 30 mai 2024 - 4:13
No menu items!

Cinci benzinării din Prahova, amenzi de 140.000 de lei pentru creșterea nejustificată a prețurilor la carburanți

spot_img

Cinci benzinării din judeţul Prahova – patru operate de compania MOL şi una a companiei OMV – au primit amenzi în valoare totală de 140.000 de lei în urma controalelor făcute de inspectorii de la Protecția Consumatorului. Printre deficienţele constatate se numără „modificarea nejustificată a preţului carburanţilor şi comportament incorect în relaţia cu consumatorii”, arată inspectorii de la Protecţia Consumatorilor Prahova. 

Cele cinci staţii de carburant amendate în Prahova funcţionează în Ploieşti, Blejoi şi Vălenii de Munte. 
 
„Au fost  aplicate sancţiuni în valoare totală de 140.000 lei şi un avertisment şi au fost dispuse măsuri complementare de oprire temporară de la comercializare pentru carburanţi în valoare totală de 756.488 lei,  oprire temporară produse  – 660 lei, oprire definitivă sucuri în valoare totală de 140 lei, oprirea temporară a spaţiilor frigorifice cu deficienţe şi depozitelor de băuturi până la remedierea deficienţelor”, mai arată inspectorii.
 
Printre deficienţele constatate se numără: „ambiguitatea informaţiilor de pe totem-ul din staţie cu cele de la pompe, modificare nejustificată a preţului carburanţilor şi comportament incorect în relaţia cu consumatorii, nu erau afişate toate sortimentele de combustibil comercializate pe staţie„. 
 
Inspectorii ANPC precizează că aşteaptă un punct de vedere din partea reprezentanţilor  legali privind „motivaţia care a generat majorarea preţurilor carburanţilor pentru acelaşi stoc„.
 
În cadrul controlului au fost de asemenea fost găsite sucuri cu termen de valabilitate expirat, vitrine şi grătare neigienizate, cu acumulări de praf, grăsime şi resturi alimentare, spaţii frigorifice neigienizate cu strat gros de praf murdărie.
 
Raluca Dan