1.6 C
București
luni, 6 decembrie 2021 - 13:54
No menu items!

Cinci arestaţi în cazul atentatului cu bombă de la Piatra Neamţ

spot_img

Cinci arestaţi în cazul atentatului cu bombă de la Piatra Neamţ

Cinci suspecţi în cazul tentativei de atentat cu bombă de la Piatra Neamţ – printre care şi interlopul Daniel Pădurariu, în locuinţa căruia ar fi fost “depozitat” dispozitivul artizanal – au fost arestaţi preventiv de magistraţii Curţii de Apel Bacău.

Cei cinci au fost duşi, sâmbătă după-amiază, la Curtea de Apel Bacău, unde au fost audiaţi de către un judecător, după ce procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Neamţ au cerut arestarea preventivă, pentru 29 de zile, a acestora.

Vineri, procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Neamt, împreună cu ofiţeri de politie judiciară din Bacău şi Neamţ, au prins în flagrant trei tineri, membri ai unei grupări specializate în săvârşirea de infracţiuni cu violenţă – omor calificat, distrugere calificată şi acte de terorism. Conform DIICOT, sub coordonarea liderului grupării, în vârstă de 43 de ani, suspecţii au amplasat un dispozitiv exploziv artizanal sub un autoturism, “în vederea suprimării vieţii părţii vătămate B.M. (Bogdan Mararu-n.r.), proprietarul autoturismului”.

Membrii grupării intenţionau să distrugă prin incendiere şi două spaţii comerciale din Piatra Neamţ.

Tentativa de atentat cu bombă a avut loc vineri dimineaţă pe strada Privighetorii din municipiul Piatra Neamţ, pachetul cu dispozitiv exploziv fiind montat sub maşina lui Bogdan Mararu, fratele lui Gheorghiţă Mararu, asasinat în noiembrie 2010. În zona respectivă se află sediul Direcţiei de Finanţe Neamţ, Spitalul Judeţean Neamţ, două biserici şi o bancă.

Locatarii din blocul în faţa căruia era parcată maşina au fost evacuaţi, zona fiind izolată şi evacuată timp de aproximativ 12 ore.

R.D.