0.1 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 9:58
No menu items!

Cîmpeanu n-a vrut să treacă școlile în online, acum le dă elevilor vacanță forțată

spot_img

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, nu exclude ca vacanța în care intră elevii începând de luni să fie prelungită până la o lună, din cauza exploziei infecțiilor de coronavirus.

„Toate variantele sunt deschise în condițiile în care nu înțelegem să ne vaccinam! În situația în care se suspendă și alte activități, în interesul protejării dreptului la sănătate al elevilor și cadrelor didactice, susținem adaptarea structurii anului școlar la situația epidemiologica extrem de gravă”, a transmis, miercuri, Cîmpeanu.

Întrebat dacă se discută varianta ca toţi elevii să intre într-o vacanţă de două-trei săptămâni, începând de luni, Cîmpeanu a precizat că “toate variantele sunt deschise”.

Conform structurii anului şcolar 2021-2022, copiii din grădiniţe şi elevii din clasele primare vor avea vacanţă între 25 şi 31 octombrie, aceasta ar putea fi însă extinsă și pentru elevii din celelalte clase, de gimnaziu și liceu. Este una dintre variantele luate în calcul de Guvern, ca măsură în contextul recordurilor de îmbolnăviri cu COVID-19 și a ratei mici de vaccinare. În plus, această vacanță s-ar putea prelungi și dincolo de data de 31 octombrie.

Președintele Klaus Iohannis a covocat de urgență, miercuri, o ședință la Cortoceni, cu miniștrii și responsabilii din domeniul sănătății, pe fondul crizei sanitare grave cu care se confruntă România. La acesta participă și ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Iohannis a precizat că, după ședință, vor fi anunțate noi restricții pentru limitarea răspândirii SARS-COV-2.

                                                                                                                   Adina Silav