11.2 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 13:15

Ciclon cu aer polar, deasupra României

spot_img

Suntem la jumătatea lunii iulie, însă temperaturile sunt mai degrabă de început de toamnă. Se poate spune că România a avut parte de un şoc termic după ce un ciclon care a adus aer rece dinspre Polul Nord a traversat ţara noastră. Şi fenomneul nu s-a încheiat.

În doar câteva zile, valorile termice au scăzut chiar şi cu 15 grade, după o perioadă în care aerul devenise irespirabil din cauza caniculei. Temperatura apei la Malul Mării a scăzut de la 26 la 17 grade, iar în Maramureş a nins.

Pe lângă aerul rece, există riscul ca România să fie traversată şi de un ciclon cu ploi şi furtuni, anunţă Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM).

Astfel, vineri şi sâmbătă, vremea va fi în general frumoasă, dar temperaturile se vor menţine mult coborâte pentru jumătatea lunii iulie în cea mai mare parte a ţării.

Temperaturile vor continua să scadă în intervalul duminică- marti şi vor apărea ploile. Vor fi averse, descărcări electrice şi intensificări ale vântului în toate regiunile. Temperaturile maxime se vor încadra între 20 şi 28 de grade, iar cele minime între 8 şi 19 grade.