9.2 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 11:58

Chuck Hagel: România, un partener de încredere pentru SUA și NATO

spot_img

Secretarul american al apărării, Chuck Hagel, a făcut, joi, o vizită în Românie

Image: Chuck Hagel

Secretarul american al apărării, Chuck Hagel, a declarat, joi, la Constanța, că România a demonstrat că este un partener de mare încredere pentru SUA.

Vreau să felicit România pentru intrarea ei acum 10 ani în NATO. Țara dumneavoastră a demonstrat că este un partener de mare încredere pentru SUA și NATO. Sunt foarte mândru că am făcut parte din Senatul SUA atunci când am sprijinit România, intrarea României în NATO. Știu cât de mult președintele Obama și SUA apreciază această prietenie a poporului român și apreciem mai ales căldura și ospitalitatea poporului român față de noi și vă mulțumesc dumneavoastră, domnule ministru, pentru ospitalitatea pe care mi-ați oferit-o.

Chuck Hagel
secretarul apărării al SUA

El a menționat că a purtat cu ministrul român al apărării Mircea Dușa convorbiri pe probleme ”cu care țările noastre se confruntă și care sunt de interes comun pentru NATO”.

 Ne-am reafirmat parteneriatul strategic, din nou. SUA apreciază contribuțiile României pentru asigurarea securității în această zonă, dar și în alte teatre de război. În Afganistan și Irak, în jur de 1.200 de soldați români au fost detașați acolo, în Afganistan, iar Statele Unite sunt recunoscătoare pentru ajutorul oferit, cu atât mai mult cu cât marcați această aniversare a intrării în NATO. SUA recunosc sacrificiul pe care îl face țara dumneavoastră și familiile soldaților. Astăzi, România continuă să ofere sprijin important pentru obiectivele strategice, pentru oferirea posibilității ca trupele noastre să tranziteze România.

Chuck Hagel
secretarul apărării al SUA

Aflat într-o vizită în România, şeful Pentagonului, Chuck Hagel, s-a întâlnit, joi, cu premierul Victor Ponta şi cu ministrul român al apărării, Mircea Duşa.

D.M.