22.8 C
București
vineri, 29 martie 2024 - 16:15
No menu items!

Chocolate lava

spot_img

Săptămâna aceasta vă recomandăm un desert delicios, perfect pentru zilele de iarnă

chocolate

Ingrediente:

  • 200 gr unt,
  • 400 gr ciocolată neagră,
  • 3 ouă,
  • 3 linguri zahăr,
  • 3 linguri făină.

Mod de preparare:

Se amestecă, cu ajutorul unui tel sau mixer, ouăle cu făina și zahărul, până se obține o compoziție omogenă.

Ciocolata  ruptă în pătrățele sau trecută prin robotul de bucătărie se topește cu untul la bain-marie.

chocolate1

Se lasă să se răcească 3-5 minute, apoi se toarnă peste compoziția de ouă, făină și zahăr.

chocolate2

Se amestecă bine, apoi se toarnă în formele unse cu unt. Pentru a evita lipirea prăjiturii de pereții formei, se presară și puțin zahăr.

chocolate3

Se așează formele într-o tavă și le introducem la cuptorul încălzit la 200 grade, pentru 10-12 minute.

chocolate4

Prăjitura este gata când încep să apară crăpături la suprafață.

Se poate servi ca atare sau cu sosuri și fructe.

chocolate5Savurați cu plăcere!