15 C
București
duminică, 19 mai 2024 - 2:39
No menu items!

Chirurgul plastician al vedetelor reţinut pentru evaziune

spot_img

Medicul estetician Abu Bakr Kasem Mohd Jamil Naser a fost reţinut pentru 24 de ore pentru evaziune fiscală deoarece ar fi făcut 140 de operaţii de mărire a sânilor, pentru care a cerut între 4.500 şi 7.500 de euro, iar costurile intervenţiilor nu au fost trecute în contabilitate.

Autorităţile au primit informaţii referitoare la faptul că medicul estetician Abu Bakr Kasem Mohd Jamil Naser nu oferea chitanţă pacientelor sale.

În urma investigaţiilor, anchetatorii au stabilit că, în 2011 şi 2012, medicul a operat, într-o sală închiriată de la un centru medical, aproximativ 140 de femei, cărora le-a mărit sânii, printre acestea fiind şi cunoscutul fotomodel Laurette Atindehou.

Cu ajutorul unui contabil, Kasem nu a trecut în evidenţele contabile în jur de 140 de intervenţii chirurgicale. Doctorul percepea pentru o intervenţie între 4.500 şi 7.500 de euro, în funcţie de situaţia materială a clientei. Prejudiciul estimat ca fiind făcut de medic se ridică la aproximativ 300.000 euro.

Totodată, în timpul cercetărilor, anchetatorii au descoperit mai multe cazuri în care pacientele au fost „mutilate” de medicul Kasem, au mai arătat sursele citate.

Poliţiştii de la Brigada de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti – Serviciul de Combatere a Finanţării Terorismului şi Spălării Banilor, cu sprijinul jandarmilor, au făcut patru percheziţii domiciliare, dintre care două au vizat locuinţele doctorului Abu Bakr Kasem Mohd Jamil Naser Kasem şi ale contabilului său.

Medicul a fost reţinut sub acuzaţia de evaziune fiscală şi încarcerat în arestul Poliţiei Capitalei. Ordonanţa de reţinere a fost emisă luni seară, urmând ca în cursul zilei de marţi procurorii să înainteze propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Sursele judiciare au afirmat că medicul se afla în vizorul poliţiei de aproximativ trei luni.

Cercetările în acest caz sunt continuate de poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.