14.8 C
București
joi, 30 mai 2024 - 8:36
No menu items!

Chirurgii de la Spitalul Colentina au folosit pentru prima dată în România o proteză sintetică pentru incontinenţa urinară

spot_img

Chirurgii de la Spitalul Colentina au folosit pentru prima dată în România o proteză sintetică pentru incontinenţa urinară

O echipă de chirurgi de la Spitalul Clinic Colentina au operat un număr de 16 paciente cu incontinenţă urinară folosind în premieră o proteza sintetică confecţionată special pentru tratarea acestei suferinţe.

Proteza sintetica a fost introdusă de profesorul dr. Wolfram Jager, de la Clinica Chirurgicala din Köln.

„Noile concepte care ţin cont obligatoriu de refacerea staticii pelvine, a ligamentelor uterosacrate şi pubovezicale au adus îmbunătăţiri semnificative cu o rată de succes între 70 şi 80 la sută în refacerea continenţei vezicale. Am optat pentru utilizarea protezelor de PVDF datorită elasticităţii acestora, cicatricii mai suple pe care o formează, cât şi pentru marginile mai puţin traumatice ale plaselor utilizate atât intraabdominal cât şi în perineu. Aceasta tehnică modernă se numeşte Ceresa/Varesa de refacere a staticii pelvine utilizand material alloplastic de tip PVDF şi a fost utilizată la 16 paciente”, a precizat medicul Corina Grigore, de la Spitalul Colentina-Clinica II Chirurgie Generală.

Toate cele 16 paciente operate pierdeau urina la tuse, strănut, râs, iar cinci dintre ele chiar şi atunci când stăteau în picioare mai mult timp.

C.I.