14 C
București
duminică, 25 februarie 2024 - 11:34
No menu items!

Chirieac, despre Ciolacu: Ar fi prima dată în istorie când un premier care a majorat taxele și impozitele, de-o manieră brutală și iresponsabilă, a crescut în încredere

spot_img

Analistul politic Bogdan Chirieac a comentat, joi, rezultatele unui sondaj de opinie din care reseie că încrederea românilor în Marcel Ciolacu a crescut în ultimele luni. 

În contextul schimbărilor fiscale care au dat peste cap mediul de afaceri și populația deopotrivă, analistul politic Bogdan Chirieac pune sub semnul întrebării creșterea în sondaje a premierului Marcel Ciolacu. 

Marcel Ciolacu, potrivit sondajului Avangarde, conduce în topul încrederii. Ar fi prima dată în istorie când un premier al unui Guvern care a majorat taxele și impozitele – de-o manieră brutală și practic iresponsabilă – a crescut în încredere. Nu le-a majorat el personal, ci Guvernul său. Creșterea în încredere… atunci când majorezi taxe și impozite… dați-mi voie să o pun sub un mare semn de întrebare”, a spus Bogdan Chirieac la Antena 3 CNN.

Guvernul Ciolacu n-a făcut altceva decât să împovăreze românii prin noile măsuri fiscale adoptate. Cu toate acestea, un sondaj Avangarde, realizat la începutul lunii ianuarie 2024, îl arată pe Marcel Ciolacu, premierul României, pe primul loc la încredere, scrie DC News.

O întrebare importantă în cadrul sondajului Avangarde a vizat nivelul de încredere pe care cetățenii îl acordă anumitor politicieni din România. În această privință, Marcel Ciolacu stă bine, cu un procent de încredere de 26%. El este urmat de Diana Șoșoacă și George Simion, care au obținut un procent de încredere de 23%.

Cu toate acestea, lucrurile nu stau totuși atât de roz. Cei mai mulți români nu au încredere deloc în politicieni. Peste 60% dintre români mai degrabă nu au încredere în politicieni, conform sondajului Avangarde.

Topul încrederii arată astfel:

Primul loc – Marcel Ciolacu

Locul doi – Diana Șoșoacă

Locul trei – George Simion

Locul patru – Nicolae Ciucă

Locul cinci – Klaus Iohannis

Locul șase – Dacian Cioloș

Locul șapte – Ludovic Orban

Locul opt – Cătălin Drulă

Sondajul a fost realizat în perioada 8-22 ianuarie 2024.

Modificările aduse la nivelul microîntreprinderilor și eliminarea posibilității de optimizare fiscală în cazul antreprenorilor care dețin participații la mai multe microîntreprinderi, dublarea taxării pentru tichetele de masă oferite angajaților, creșterea TVA de la 9 la 19% pentru unele activități din turism (inclusiv accesul la festivaluri), dar și obligativitatea înrolării în sistemul RO e-Factura sunt doar o parte dintre schimbările pe care firmele încă încearcă să le proceseze și să le implementeze.

Elena Cristea