10.9 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 14:43
No menu items!

Chiper (MAI): Nu se mai poate spune „autoritățile au fost luate prin surprindere” VIDEO

spot_img

Chiper_SZ

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Cătălin Chiper, este extrem de mulțumit de funcționarea Comandamentului pentru iarnă și a structurilor componente, pornind de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență până la unitățile de poliție rutieră. Acest lucru s-a văzut, de altfel, în cazul primelor ninsori din iarna 2013-2014. Chiar dacă precipitațiile nu au fost extrem de abundente, a existat totuși un cod galben, care a solicitat intervențiile pompierilor și ale tuturor structurilor implicate în situații de înzăpezire.

Cătălin Chiper a ținut să amintească faptul că unitățile MAI au fost pregătite încă de acum mult timp pentru astfel de situații. Când vara abia se încheiase, comandamentul de iarnă făcea deja repetiții pentru sosirea anotimpului rece – fiecare prefectură, fiecare unitate de pompieri, alături de alte structuri, a fost pregătită în cele mai mici detalii, astfel că nu se mai poate spune că „autoritățile au fost luate din nou prin surprindere”.

Despre cum sunt pregătite unitățile MAI pentru zăpezile abundente și viscolele viitoare puteți vedea în interviul următor cu secretarul de stat Cătălin Chiper.

Andi Topală