3.1 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 2:33
No menu items!

Chinezii construiesc cea mai înaltă clădire din lume în 3 luni

spot_img

cea_mai_inalta_cladire_din_lume

Inginerii chinezi sunt în fața unei noi provocări. Ei au anunțat că vor construi cea mai înaltă clădire din lume, în doar 90 de zile.

Turnul se va numi Sky City, va avea 838 de metri înălțime, 220 de etaje și ar urma să fie gata în martie anul viitor în orasul Changsha, pe malul fluviului Xiangjiang.

Constructorii chinezi s-au angajat să ridice nu mai puțin de cinci etaje în fiecare zi. Printre arhitecții noului turn se află și unul care a ajutat la proiectarea Burh Khalifa, actuala clădire care deține recordul de înălțime cu 829 de metri. Firma care se va ocupa de construcție a mai bătut un record. A construit un hotel de 30 de etaje în doar 15 zile.

Lucrările la fundația turnului vor începe la finele acestei luni, după ce autoritățile chineze emit toate actele necesare.

Pentru ridicarea turnului va fi utilizată o tehnologie specială, prin îmbinarea unor plăci prefabricate. Spre deosebire de Burj Khalifa, turnul chinezilor va fi locuibil în cea mai mare parte. Potrivit estimărilor, în clădire vor putea locui 31.400 de oameni. Acolo se vor afla pe lângă locuințe și birouri, școli, spitale, magazine și restaurante.

Clădirea va fi deschisă și celor care au o situație materială medie, nu doar bogătașilor.