28.8 C
București
marți, 5 iulie 2022 - 10:27
No menu items!

China oferă Ucrainei un ajutor umanitar în valoare de 10 milioane de yuani

spot_img

China va oferi Ucrainei o asistență umanitară suplimentară în valoare de 10 milioane de yuani (aproape 1,6 milioane de dolari), a anunțat, luni, ministerul chinez de Externe, citat de Sky News.

De asemenea, ambasadorul Chinei în SUA, Qin Gang, a anunțat că ţara sa nu va trimite arme şi muniţii pentru a sprijini Rusia în invazia din Ucraina, subliniind că Beijingul „va face totul pentru a descalada criza”, relatează BBC.

Afirmaţiile lui Qin Gang vin după ce preşedintele american Joe Biden l-a avertizat, vineri, pe omologul său chinez Xi Jinping că vor exista „consecinţe” dacă Beijingul va oferi sprijin material Moscovei.

„Ceea ce face China este să trimită alimente, medicamente, saci de dormit şi lapte praf pentru bebeluşi, nu arme şi muniţii vreunei părţi, iar noi suntem împotriva războiului”, a precizat el.

Beijingul a negat săptămâna trecută informaţiile conform cărora ar fi deschis să ofere Moscovei armament ca fiind „dezinformare”, dar China a fost reticentă să condamne Rusia pentru invazia sa.

Qin Gang a afirmat că sancţiunile şi condamnarea publică a Occidentului nu „ajută” şi că este nevoie de „diplomaţie bună”.

                                                                                                                   Adina Silav