2.4 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 14:51
No menu items!

China exclude copiii cu handicap din sistemul educaţional

spot_img

China exclude copiii cu handicap din sistemul educaţional

Potrivit ONG-ului american Human Rights Watch, copiii chinezi cu handicap întâmpină dificultăţi  semnificative în accesul la educaţie din cauza resurselor limitate care le sunt alocate şi regulilor drastice, informează AFP.

„În şcolile generale, copiii cu dizabilităţi uşoare întotdeauna se cofruntă cu provocări serioase. Totuşi, noi suntem preocupaţi, în special, de soarta copiilor cu dizabilităţi grave. Ei sunt excluşi complet din sistemul educaţional”, a declarat Sophie Richardson, responsabil pentru China la Human Rights Watch, într-un raport elaborat în baza a 62 de interviuri realizate pe întregut teritoriu al Republicii Populare.

Conform raportului, un număr mic de copii chinezi cu handicap își continuă studiille după ciclul primar.

Fiecare cerere de înscriere la o universitate din China trebuie să fie precedată de un examen medical, la care viitorii studenţi sunt obligaţi să indice handicapurile de care suferă, potrivit lui Richardson.

Potrivit raportului, China a deschis şcoli adaptate la nevoile copiilor cu handicap, însă conform Human Rights Watch, aceste şcoli rareori oferă posibilitatea de a urma o profesie generalistă.

ONG-ul Human Rights Watch estimează, pe baza datelor oficiale, că 28 la sută dintre copiii chinezi cu handicap nu merg la şcoală.

C.I.