3.9 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 20:17
No menu items!

China: Cel puţin trei persoane au fost ucise, pe stradă, de către atacatori înarmaţi cu cuţite

spot_img

cutit

Atacatori înarmaţi cu cuţite au ucis cel puţin trei persoane, pe stradă, în centrul Chinei, însă autorităţile exclud deocamdată ideea unui atac terorist, informează AFP.

 “Trei persoane sunt moarte”, a declarat telefonic pentru AFP un oficial din oraşul Changsha, capitala provinciei Hunan (centru), adăugând că poate să dea asigurări că “nu este vorba despre un atac terorist. S-a întâmplat într-o încăierare, într-o piaţă”.

Agenţia oficială China Nouă scrie că “un grup de atacatori a atacat civili”, lăsând “trei cadavre în urmă”.

Potrivit unui post de radio din Hunan, unul dintre atacatori este proprietarul unei brutării şi s-a luat la ceartă cu femeie în vârstă de 80 de ani, pe care a înjunghiat-o mortal în stradă.

Cotidianul din Hunan relatează, citând un martor, că un tânăr s-a certat cu alt tânăr şi l-a îmjunghiat cu un cuţit de bucătărie, după care a rănit cinci trecători.

Incidentul are loc după ce, la începutul lui martie, a avut loc un masacru, în care au fost ucise 29 de persoane, la Gara din Kunming, în sud-vestul Chinei, atacul fiind atribuit de către autorităţi unor separatişti din zona Xinjiang (nord-vest), în care locuieşte minoritatea uigură, musulmană şi turcofonă.

C.A.