2.2 C
București
miercuri, 26 ianuarie 2022 - 15:57
No menu items!

China aprobă un tratament anti-COVID, care reduce cu 80% spitalizările şi riscul morţii

spot_img

China a aprobat un tratament împotriva COVID-19, la doi ani de la apariţia pandemiei, pe teritoriul chinez, în urma unei intensificări a epidemiei, relatează AFP.

Spre deosebre de un vaccin preventiv, un tratament asigură îngrijiri de sănătate unor pacienţi infectaţi cu noul coronavirus, în vederea evitării unor complicaţii grave.

Gigantul asiatic, în care a fost descoperit noul coronavirus, la Wuhan (centru), la sfârşitul lui 2019, aproape a eradicat boala, recurgând la măsuri radicale – închiderea frontierelor, un control strict al deplasărilor, carantine.

China, care nu autorizează niciun vaccin străin, susţine că a vaccinat peste 70% din populaţia chineză cu vaccinuri produse la nivel local.

Cu toate acestea, China s-a confruntat, în ultimele luni, cu reintensificări ale epidemiei, localizate, de o amploare mult mai mică decât ceea ce se întâmplă în lume.

Agenţia chineză a medicamentului a anunţat miercuri, într-un aviz, că ”aprobă de urgenţă” un tratament chinezesc împotriva COVID-19 pe bază de anticorpi monoclonali.

Anticorpii monoclonali se ataşează de proteina spike a noului coronavirus şi îi reduce capacitatea de a penetra celulele umane.

Acest tratament – administrat prin injectare – a fost creat de către prestigioasa Universitate Tsinghua de la Beijing, Spitalul nr. 3 din Shenzhen (sud) şi compania Brii Biosciences.

Teste clinice arată că acest tratament permite o reducere cu 80% a spitalizărilor şi a riscului morţii la pacienţi fragili, potrivit Universităţii Tsinghua.

Presa chineză scrie că tratamentul a fost folosit la bolnavi infectaţi în timpul recentelor intensificări ale epidemiei.

China a anunţat, joi, că a înregistrat 83 de noi contaminări cu noul coronavirus la nivel naţional.

                                                                                                                    Adina Silav