19.2 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 8:30
No menu items!

China a închis un oraș întreg după ce a fost depistat un singur caz de COVID

spot_img

Sute de mii de locuitori ai unui oraș din China au intrat în carantină, marți, după ce s-a înregistrat un singur caz de COVID-19, scrie Barron’s.

China este ultima mare economie a lumii care a rămas fidelă politicii „zero-COVID” care presupune instituirea de carantine aspre din momentul în care un nou focar de COVID-19 este depistat și restricții dure de circulație în ciuda dezavantajelor pe care o astfel de tactică o are asupra populației și a economiei țării.

După ce a fost raportat un nou caz de infectare, centrul industrial Wugang din regiunea Henan a anunțat luni că va impune trei zile de control strict ca răspuns la „nevoile de prevenire a bolii”, potrivit unei declarații oficiale.

Niciunul dintre cei 320.000 de locuitori ai orașului nu mai are voie să iasă afară din casă până joi la mijlocul zilei, în timp ce autoritățile locale se vor ocupa de aprovizionarea populației cu produse esențiale. Mai mult, localnicii nu au voie să meargă cu mașina fără să ceară voie.

Wugang găzduiește una dintre cele mai mari uzine de oțel care exportă produse în SUA, Japonia și alte economii occidentale, potrivit Bloomberg.

Zhumadian, un oraș cu șapte milioane de locuitori din apropierea Wugangului, a anunțat și el marți că va impune o măsură similară pentru centrul orașului după ce două persoane au testat pozitiv pentru COVID-19.

Restricțiile în acest caz par totuși să fie ceva mai relaxate, locuitorii având voie să iasă din casă în cazuri excepționale. În plus, o singură persoană din fiecare familie care locuiește în oraș are voie să iasă afară din casă o dată la două zile pentru a cumpăra lucruri esențiale.

Locurile de destindere precum barurile, sălile de cinema, sălile de sport și saloanele de karaoke au fost închise, iar restaurantele au voie să ofere doar mâncare la pachet.

În acest moment, aproape 250 de milioane de locuitori ai Chinei sunt supuși într-un fel sau altul măsurilor de combatere a coronavirusului, un număr de două ori mai mare decât a fost săptămâna trecută, potrivit băncii japoneze Nomura.

China a raportat marți 347 de cazuri noi de COVID-19, 80% dintre persoanele infectate neavând simptome, a anunțat Comisia Națională de Sănătate.

                                                                                                                  Adina Silav