3.6 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 9:19
No menu items!

Chimistul Hexi Pharma, pus și el sub acuzare. Mihail Leva, cercetat sub control judiciar

spot_img

Mihail Leva, directorul de producție al Hexi Pharma, a fost pus și el sub urmărire penală de procurorii Parchetului General în dosarul dezinfectanților diluați din spitale. Leva este acuzat de complicitate la participație improprie la infracțiunea de zădărnicire a combaterii bolilor.

Mihail Leva va fi cercetat sub control judiciar.

În același dosar, Flori Dinu, director general al Hexi Pharma, va fi prezentată sâmbătă magistraților Judecătoriei Sectorului 5 cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

“Florin Dinu, în calitate de director general al Hexi Pharma, având atribuții în special pe partea de vânzări desfășurată de societate, la instigarea numitului Dan Alexandru Condrea și cunoscând că produsele comercializate nu respectă specificațiile din etichete, a coordonat întreg personalul care a promovat produsele și a intermediat activitatea de negociere și încheiere de contracte de furnizare, inducând în eroare reprezentanții unităților medicale care au achiziționat produsele. Faptele au fost comise prin utilizarea de mijloace frauduloase, reprezentate de etichetele produselor neconforme, precum și ofertele transmise unităților înșelate, direct sau prin intermediul portalului e-licitatii.ro”, au precizat procurorii Parchetului General într-un comunicat de presă remis sâmbătă.

Oficialii Parchetului General mai arată că prejudiciul produs în patrimoniul persoanelor vătămate se ridică la valoarea de peste 28 de milioane de lei, fiind aferent produselor constatate ca fiind neconforme, furnizate conform contractelor încheiate în intervalul iunie 2012 – aprilie 2016 între persoana juridică suspectă și numeroase unități sanitare.

“Probatoriul administrat în cauză până la acest moment a relevat faptul că inculpate Flori Dinu, prin activitatea sa de conducere și coordonare a departamentului de vânzări a Hexi Pharma și asigurarea vânzării către mai multe unități sanitare a unor produse neconforme, a împiedicat în intervalul menționat luarea de către persoanele vătămate a măsurilor privitoare la prevenirea și combaterea bolilor infectocontagioase, faptă ce a avut ca urmare răspândirea unor asemenea boli”, au mai constatat procurorii.

Directorul general al Hexi Pharma, Flori Dinu, a fost reținută vineri de procurorii Secției de urmărire penală și criminalistică din cadrul Parchetului General, fiind acuzată de comiterea a 99 de infracțiuni de înșelăciune în formă continuată, 29 de infracțiuni de înșelăciune și de participație improprie la infracțiunea de zădărnicirea combaterii bolilor.

R.D.