22.5 C
București
marți, 11 mai 2021 - 17:16

Chimenul miraculos

Chimenul miraculos

Micuţa sămân­ţă cu puteri miraculoase uimeşte şi vindecă de peste cinci mii de ani. Calităţile extraordinare ale chimenului sunt pomenite în Vechiul Testament, în vorbele Profetului Muhammed, în tratamentele terapeutului grec Dioscoredes şi în scrierile botanistului grec Theophrastus. Francezii îl folosesc în reţetele secrete ale brânzei fermentate ca pe un ajutor în digestie.

Seminţele de chimen conţin multiple elemente benefice: caroten, vitamina A, stimulenţi sexuali, enzime digestive, diuretice şi sedative. Folosirea preparatelor pe bază de chimen negru poate fi un mijloc de vindecare şi prevenire a diferitelor boli, prin creşterea miraculoasă a imunităţii.

Chimenul tratează diverse afecţiuni: migrena, căderea părului, insomnia, dureri la nivelul urechii, mătreaţa, exfolierea pielii, infecţii impetigo, laringita, disfuncţii endocrine, acneea, lepra, fracturi, reumatism, diabet, hipertensiune, colesterol, hepatită, afecţiuni respiratorii, balonări, colici şi diaree.

Yashar Helmy, farmaceut egiptean, a studiat capacităţile vin­de­cătoare şi producerea remediilor naturale din chimen, „sămânţa binecuvântată”, afirmând că a fost găsit chimen în piramide, în mormântul lui Tutankamon, alături de obiecte de valoare pe care faraonul a dorit să le ia cu el după moarte.

Cercetările mondiale asupra puterilor medicale ale chimenului au condus la obţinerea premiului Nobel în Medicină pentru un produs în care fracţia provenită din chimen ocupă un rol important.

Roxana Mera

Articolul precedentMazărea delicioasă
Articolul următorPrunele râvnite