24.4 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023 - 20:21
No menu items!

Chiliman: Fenechiu ar trebui să-și dea demisia, iar PNL să îi retragă sprijinul politic

spot_img
Chiliman: Fenechiu ar trebui să-și dea demisia, iar PNL să îi retragă sprijinul politic
foto: ziarulatac.ro

Andrei Chiliman, primarul sectorului 1, susține că Relu Fenechiu ar trebui să demisioneze din funcția de ministru al Transporturilor, iar partidul să îi retragă sprijinul politic. Acesta îi cere lui Crin Antonescu să își asume răspunderea pentru propunerea în guvern a lui Relu Fenechiu, ministru cu probleme penale.

“Eu am propus la Congres să se introducă explicit în statut un articol prin care persoanele care sunt judecate pentru fapte penale, pe perioada cât sunt judecate, să nu fie numite în funcții publice. Miniștrii sunt numiți. Amendamentul a fost respins sub pretextul încălcării prezumției de nevinovăție”, a spus Andrei Chiliman.

După părerea lui Chiliman, responsabilitatea integrală pentru numirea unei persoane cu probleme îi revine lui Antonescu.

“Eu cred că un om care a greșit la un moment dat poate să asume că a greșit, e omenește, și poate să facă un gest de normalitate. Și atunci spune: constat că am greșit și îi cer d-lui Fenechiu, spre exemplu, să își dea demisia, iar dacă nu își dă demisia îi retrag sprijinul politic al partidului din calitatea de ministru pe care o are. Dânsul poate să își asume că a greșit și să facă acest lucru”, a adăugat Chiliman.

Relu Fenechiu este inculpat în dosarul “Transformatorul”, în urma unor afaceri suspecte dintre firmele controlate de familia deputatului şi Electrica Moldova. Alături de parlamentarul PNL, au mai fost trimişi în judecată directori ai Sucursalei de Întreţinere şi Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova.

A.V.