1.4 C
București
miercuri, 1 decembrie 2021 - 1:34
No menu items!

Chile: Pablo Longueira renunță la cursa pentru prezidenţiale

spot_img

Chile: Pablo Longueira renunță la cursa pentru prezidenţiale

Candidatul dreptei chiliene la alegerile prezidenţiale din 17 noiembrie, Pablo Longueira, a decis să se retragă din cursă din cauza sănătăţii, a anunţat miercuri unul dintre fii săi, citat de AFP.

După ce a analizat „responsabilitatea faţă de partidul său şi coaliţia Alianţei Politice, tatăl nostru a renunţat să îşi mai prezinte candidatura la alegerile prezidenţiale” din cauza problemelor de sănătate, a anunţat fiul său Juan Pablo Longueira, în cursul unei conferinţe de presă.

„Tatăl nostru s-a îmbolnăvit, după victoria în alegerile primare din cadrul Alianţei şi, în timp ce îşi luase câteva zile de concediu, sănătatea i s-a deteriorat pe fondul unei depresii dignosticate medical”, a explicat fiul acestuia.

Pablo Longueira, fost ministru al economiei şi un apropiat al fostului dictator Augusto Pinochet, a intrat în cursă în urmă cu două luni, după retragerea candidaturii fostului ministru al minelor Laurence Golborne din cauza rolului jucat în calitate de administrator al unei companii de distribuţie condamnate că i-a înşelat pe consumatori.

Conform ultimelor sondaje, candidatul dreptei era creditat cu 25% din intenţiile de vot, în urma candidatei socialiste Michelle Bachelet, 61 de ani, care obţine 39% opinii favorabile.

C.I.