17.2 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024 - 4:52
No menu items!

Chiar dacă nu l-au pus pe niciun portofoliu, Rareș Bogdan „nu va torpila” Guvernul Ciolacu: Nu este în favoarea PNL

spot_img

Rareș Bogdan, care s-a cerut în noul Guvern ca ministru al oricărui portofoliu dar nu a fost nominalizat până la urmă nicăieri, a explicat, sâmbătă, într-o emisiune la Prima TV, că partidul a decis ca niciunul dintre cei din conducerea PNL să nu se mai regăsească în Guvernul condus de Marcel Ciolacu. 

Europarlamentarul liberal a dat explicații despre noii miniștri PNL ai cabinetului Ciolacu și nu a ezitat să critice în continuare partenerii de guvernare, mai ales că portofoliul la care s-a autopropus, cel al Ministerului Transporturilor, a fost punctul de plecare al renegocierilor îndelungate dintre PSD și PNL. 

”Am arătat că nu mă dau în lături, că sunt dispus să fac acest pas. Partidul Naţional Liberal, în forurile de conducere, a decis ca niciunul din cei şase din conducerea centrală a partidului, respectiv cei patru prim-vicepreşedinţi, eu, domnul Motreanu, domnul Dumitrescu, domnul Flutur, respectiv secretarul general, domnul Bode, şi preşedintele partidului, nu trebuie să facă parte din Executivul Ciolacu. Nu că nu am avea noi strategia, nu că am dori să sabotăm, nu că am dorit să introducem eşaloanele doi-trei în Guvern. (…) Noi am venit cu specialişti. Atunci ce să spunem că PSD nu a retras anumiţi, cu excepţia domnului Daea, care nu mai era adaptat la vremurile actuale, adică dorea să facă el agricultură, dar dorea să o facă agricultură de anii ’90, fără bani europeni sau cu bani europeni mai puţini. Nu se poate. Agricultura din România are nevoie de bani europeni, atât de fondurile de subvenţia în agricultură, cât şi de fondurile de investiţii în agricultură, cele 7 miliarde. Atunci, ce să spunem că PSD nu a schimbat miniştri care, să spunem, nu au performat atât de mult ca alţi miniştri? Nu ne-am uitat la asta, nu am venit să spunem că venim cu eşalonul doi-trei”, a declarat Rareş Bogdan, sâmbătă, la emisiunea Insider Politic de la Prima TV.

Europarlamentarul liberal a adăugat că PNL nu va ”torpila” Guvernul pentru că acest lucru nu este în favoarea partidului său.

”Noi nu stăm în afară şi să torpilăm Guvernul pentru că nu-i în favoarea noastră. La noi nu veţi vedea politica pe care a dus-o PSD cu Nicolae Ciucă sau cu Virgil Popescu, sau cu Bode pe subiectul Schengen, sau cu Bogdan Aurescu sau cu alţi miniştri de-ai noştri. Nu, la noi. Noi n-o să venim din afară şi să arătăm cu degetul şi să torpilăm un Executiv din care facem parte. A, putem aduce anumite corecţii, putem discuta în şedinţele de coaliţie, putem sugera. Dar niciun caz nu veţi vedea politici asumate de PNL de demonizare a unui ministru, cum a fost cazul PSD pe subiectul Virgil Popescu”, a subliniat Rareş Bogdan.

M. Nedelcu