20.8 C
București
miercuri, 22 mai 2024 - 20:54
No menu items!

Chiar dacă are interdicție să-și exercite funcția, Iulian Dumitrescu și-a depus candidatura pentru un nou mandat la CJ Prahova

spot_img

Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, acuzat de corupţie și pus sub control judiciar cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus, miercuri, semnăturile şi dosarul de candidatură pentru un al doilea mandat de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova.

Dumitrescu a decis să candideze pentru un nou mandat deoarece „aleşii locali i-au solicitat” acest lucru, invocând continuitatea şi performanţele Consiliului Judeţean Prahova sub conducerea sa, conform unui comunicat al PNL Prahova.

Dumitrescu a mai spus că este nevinovat în ceea ce priveşte dosarul penal în care este inculpat pentru corupţie, astfel că „are dreptul legal şi constituţional de a candida, deoarece colaborează cu instituţiile de cercetare penală, se consideră nevinovat şi aşteaptă o soluţie cât mai rapidă din partea Justiţiei”.

„Intru în competiţia electorală bărbăteşte, deschis şi asumat, cu determinarea unui om care a trecut prin furtună şi cu convingerea că am datoria să duc la bun sfârşit proiecte atât de necesare pentru ca prahovenii să aibă o viaţă mai bună”, a mai spus Dumitrescu.

Președintele CJ Prahova Iulian Dumitrescu, suspendat din funcție, este acuzat de DNA de luare de mită, valoarea sumei depășind 2 milioane de euro. Baronul Lamborghini, așa cum a fost supranumit după mașina pe care o conduce, și-a petrecut vacanțe de lux în ultimii ani în Monaco, Dubai sau pe Costa de Azur.

M. Nedelcu