4.9 C
București
vineri, 3 decembrie 2021 - 0:38
No menu items!

Chiar dacă ar avea premierul, Cîțu vrea neapărat Finanțele pentru PNL

spot_img

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat, vineri, înaintea unei întâlniri informale cu liderii liberali, că își dorește neapărat Ministerul Finanțelor pentru formațiunea sa, în condițiile în care PNL va da și premierul în viitorul guvern. 

“Eu așa vreau: Finanțe și Justiție. Vreau, eu m-am luptat cu toată lumea. Cand ai premierul, e important să ai și Finanțele. Eu țin foarte mult la Finanțe, eu personal. E greu să ai și Finanțele și Justiția, dar dacă negociezi bine… “, a spus Cîțu. 

Cât despre un blocaj la negocieri generat de refuzul UDMR de a ceda PNL vreun minister dintre cele deținute în prezent, Cîțu a spus: “Sunt negocieri, mereu vor exista momente dificile.” Întrebat dacă și-ar dori ca UDMR să se retragă dintr-o viitoare coaliție, Florin Cîțu a precizat: “E o prostie. Sunt partenerii care au fost alături de mine. E o prostie.”

Chestionat dacă președintele Klaus Iohannis i-a cerut să facă un pas în spate și să renunțe la dorința de a fi propunerea PNL pentru funcția de premier, Cîțu a negat și a adăugat că el este cel care l-a propus pe Nicolae Ciucă, pentru că, printre altele, știa că va fi premierul acceptat de Iohannis. “Este important ca premierul să fie al PNL, este o victorie, vreau să am această victorie, să avem premier într-o coaliție cu un partid mai mare“, a mai spus Cîțu. 

Raluca Dan