13.5 C
București
vineri, 23 februarie 2024 - 19:29
No menu items!

Chițoiu: Îl susțin pe Tăriceanu la conducerea PNL

spot_img

Vicepreşedintele PNL, Daniel Chiţoiu, a declarat luni că, în cazul în care se ajunge la excluderi, există riscul dezintegrării PNL

Daniel Chitoiu 2_SZ

Vicepreşedintele PNL, Daniel Chiţoiu, a declarat, luni, că- l va susţine pe Călin Popescu Tăriceanu pentru a candida la şefia PNL cu ocazia congresului extraordinar.

Chițoiu a precizat că va candida la o funcţie de conducere cu ocazia congresului extraordinar al PNL și a adăugat că, deocamdată, nu ia în calcul să candideze pentru poziţia de preşedinte.

Daniel Chiţoiu a afirmat că l-ar vedea pe Călin Popescu Tăriceanu un candidat posibil la şefia PNL, iar conform Statutului PNL va fi creată posibilitatea ca acesta să devină membru simplu şi să poată candida la Congres.

Chițoiu a menţionat că, în privinţa unei posibile refaceri a USL, decizia ar trebui să aparţină Congresului PNL.

Congresul trebuie să stabilescă direcţia partidului, orientarea politică a partidului, nu noi din vârful partidului. În momentul în care facem campanie electorală (pentru Congresul PNL – n.r.) vedem filialele partidului ce îşi doresc de la PNL: să meargă singuri, să meargă cu partidele de dreapta, cu Traian Băsescu în frunte, să mergem cu refacerea USL, să revenim la guvernare. Deci trebuie să spună aleşii locali, filialele, delegaţiile permanente la nivelul acestora.

Daniel Chițoiu

vicepreședinte PNL

În ceea ce priveşte posibila sa excludere din partid, vicepreşedintele PNL a afirmat că, dacă se ajunge la un astfel de gest, partidul va avea de pierdut.

E liber oricine în partid să propună excluderea, dar eu nu cred că PNL are mai mult de câştigat din excluderi decât îndemnul la unitate şi la strângerea rândurilor. Există riscul, pe asemenea măsuri, PNL să se dezintegreze, să se rupă„, a afirmat Chiţoiu.

El a susţinut că deciziile PNL din ultima perioadă au fost luate doar de conducerea centrală a partidului, fără consultarea aleşilor locali.

R.D.