17 C
București
luni, 20 septembrie 2021 - 18:19

Chestorul Nelu Pop a vrut să-i cazeze pe refugiați lângă Fabrica de armament Sadu. MAI cere acum noi propuneri de la Imigrări

spot_img

Propunerile fostului șef al Inspectoratului pentru Imigrări, chestorul Nelu Pop, în privința amenajării unor noi centre pentru refugiați au fost respinse. Asta, cu atât mai mult cu cât una dintre ele viza amenajarea unui astfel de centru de cazare, într-o unitate a Jandarmeriei Române, situată în Bumbești – Jiu (județul Gorj), în imediata apropiere a Fabricii de armament Sadu.

Ministerul Afacerilor Interne a transmis, joi, într-un comunicat de presă, că, în cursul anului trecut, Inspectoratul General pentru Imigrări a propus MAI înființarea a trei centre suplimentare pentru cazarea migranților în localitățile Tășnad (județul Satu Mare), Bumbești Jiu (județul Gorj) și Câmpulung Muscel (județul Argeș), prin preluarea unor unități aparținând Jandarmeriei Române.

“Din dispoziția ministrului afacerilor interne, cele trei locații unde ar fi trebuit să fie amenajate respectivele centre au fost supuse unor evaluări complexe, constatându-se că acestea nu îndeplinesc cerințele necesare desfășurării în bune condiții a acestor activități”, se arată în comunicatul MAI.

În urma acestor concluzii, ministrul Petre Tobă a dispus încheierea demersurilor de operaționalizare a acestor centre în locațiile respective și identificarea de către Inspectoratul General pentru Imigrări a unor alte soluții, în conformitate cu prevederile legale.

R.D.