10.2 C
București
duminică, 9 mai 2021 - 3:41

Chestorul Nelu Pop, interviu pentru RL: Sunt consilier la Transgaz pe “probleme vizavi de experiența mea de viață”

Chestorul principal Nelu Pop, fostul șef al Poliției  de Frontieră a dat un interviu pentru cotidianul România Liberă, în care recunoaște că este angajat la Transgaz, dar nu poate spune concret ce competențe îl recomandă pentru compania națională de transport de gaze naturale.

Fragmente din interviu:

Ce funcție aveți și ce faceți la Transgaz?

Nu sunt director de cabinet. Sunt consilier pe probleme vizavi de experiența mea de-o viață. Am atribuții pe care le are orice consilier cu experiență pentru proiectele noastre. Atribuții care vin în sprijinul conducerii.

Salariul îl cumulați cu pensia?

În conformitate cu drepturile omului și drepturile din Constituție.

Cum ați ajuns la Transgaz?

Este o companie serioasă în care am crezut că pot să îmi aduc contribuția la proiectele pe care le are Transgaz. Mi-am depus, ca orice om, CV, s-a respectat toată procedura. Nimeni nu se leagă la cap.

Cotiidianul citat afirmă că Nelu Pop primește o pensie de 4.000 euro pe lună pentru că este chestor de Poliție în rezervă și un salariu de 5.500 de euro de la Transgaz.

În 2015, în timpul crizei migranților din Europa, Nelu Pop, din funcția de șef al Inspectoratului pentru Imigrări, a propus amenajarea unui astfel de centru de cazare pentru refugiați într-o unitate a Jandarmeriei Române, situată în Bumbești – Jiu (județul Gorj), în imediata apropiere a Fabricii de armament Sadu.

T.S.