1.4 C
București
joi, 9 decembrie 2021 - 12:57
No menu items!

Chestorul Camerei Deputaţilor, condamnat cu suspendare pentru conflict de interese

spot_img

Deputatul PSD de Ialomița Marian Neacșu a fost condamnat definitiv de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție la 6 luni închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese.

Instanța a stabilit, de asemenea, un termen de încercare de 2 ani și 6 luni.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis apelul declarat de Parchetul General și l-a condamnat pe Marian Neacșu la 6 luni închisoare cu suspendare, după ce instanța de fond dăduse, în cazul deputatului PSD, în februarie 2015, decizia de a-l amenda penal cu 2.000 de lei.

Marian Neacșu este secretar general al PSD, el ocupând funcția de chestor la Camerei Deputaților. Deputatul a fost trimis în judecată în decembrie 2013 pentru conflict de interese, după verificări făcute de Agenția Națională de Integritate. Potrivit procurorilor, Marian Neacșu, în calitate de deputat, a formulat cererea de angajare a fiicei sale, Cristina Monica Neacșu, în cadrul biroului său parlamentar și apoi a avizat contractul de muncă pe perioadă determinată (iulie 2009 – decembrie 2012) în baza căruia s-a realizat în mod direct un folos material pentru aceasta.

M. N.