30.8 C
București
sâmbătă, 23 septembrie 2023 - 13:26
No menu items!

Chelsea Londra, presată pentru a încheia vânzarea

spot_img

După ce a beneficiat de suficiente amânări, clubul englez de fotbal Chelsea Londra are la dispoziţie câteva săptămâni pentru a finaliza procesul său de vânzare, a anunţat, joi, secretarul de stat pentru digitalizare, cultură, media şi sport, conform BBC, citat de Agerpres.

Patronul rus Roman Abramovici a scos Chelsea la vânzare pe 2 martie, pe fondul invaziei Rusiei în Ucraina. Miliardarul ruso-israelian a fost apoi sancţionat de guvernul Marii Britanii pe 10 martie.

”Albaştrii” trebuie să opereze în condiţiile unei licenţe guvernamentale stricte, iar banii rezultaţi din vânzarea clubului vor merge către fonduri de caritate care ajută victimele războiului din Ucraina.

Clubul londonez, până la schimbarea proprietarului, nu poate transfera noi jucători sau prelungi actualele contracte. Ofertele finale ale celor trei candidaţi rămaşi în cursă au fost depuse la începutul lunii aprilie.

”Chelsea a beneficiat de foarte mult timp până în acest moment. Există o fereastră foarte scurtă care a mai rămas pentru ca vânzarea să se finalizeze. Se va întâmpla curând”, a declarat secretarul de stat britanic Nadine Dorries pentru BBC.

Întrebată care va fi scenariul dacă fereastra se închide fără încheierea vânzării, oficialul britanic nu a comentat, dar a adăugat că Chelsea are la dispoziţie ”săptămâni” pentru a fi vândut.

Cei trei candidaţi pentru achiziţionarea clubului Chelsea sunt grupul condus de fostul preşedinte al lui Liverpool, Sir Martin Broughton, care îl include pe preşedintele World Athletics, Sebastian Coe, un consorţiu care îi cuprinde pe oamenii de afaceri Todd Boehly, Hansjorg Wyss şi Jonathan Goldstein şi co-patronul echipei nord-americane de baschet Boston Celtics şi co-preşedinte al Bain Capital, Stephen Pagliuca.