13.6 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 11:45

Cheesecake în 3 culori

spot_img

Motto: “Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

cheesecake

Ingrediente:

  • 350 gr căpșuni,
  • 200 gr brânză dulce,
  • 500 ml smântână lichidă,
  • 200 gr zahăr,
  • 20 gr gelatină,
  • 50 ml lapte,
  • 230 gr biscuiți,
  • 130 gr unt,
  • esență de vanilie.

Mod de preparare:
Căpșunile se spală, se curăță de frunze și, cu ajutorul unui blender sau al unui robot de bucătărie, se pasează. Piureul format se pune într-o cratiță cu 50 gr zahăr și se pune pe foc, la mediu.

cheesecake1

Se lasă să dea în clocot, se amestecă continuu pentru 2 minute, apoi se ia de pe foc și se strecoară, cu ajutorul unei strecurători sau al unei bucăți de finet și se lasă să se racească.

Biscuiții se sfărâmă, transformându-i în făină.

cheesecake2

Untul se topește și se amestecă cu biscuiții-făină. Se toarnă în formă și se presează ușor, formându-se un blat. Se lasă la rece pentru 30 minute.

cheesecake3

5 gr gelatină se înmoaie  în 30 ml de apă. După ce s-a hidratat, 2/3 din sosul de căpșuni se înfierbântă și se amestecă cu gelatină până ce acesta se topește în întregime. Se lasă să se răcească și se toarnă primul strat peste blatul de biscuit. Se dă la rece pentru 1 oră.

200 ml smântână lichidă se amestecă cu 50 gr zahăr, apoi cu un tel sau cu un mixer se bate până se transformă în frișcă. Restul de sos de căpșuni se înfierbântă și se amestecă cu 5 gr gelatină hidratată în apă. Se răcește și se amestecă cu frișcă, apoi se toarnă al doilea strat peste jeleul întărit. Se dă la rece pentru încă 1 oră.

Cât timp se întărește mousse-ul de căpșuni, se pregătește crema de brânză.

Smântâna lichidă rămasă, 300 ml, se amestecă cu 100 gr zahăr până când acesta se dizolvă în întregime, apoi se bate frișca. Când aceasta capătă consistența dorită, se amestecă cu brânza, cu o spatulă sau cu o lingură de lemn. Se înmoaie 10 gr de gelatină în 30 ml de apă, iar după ce s-a hidratat, se amestecă bine cu laptele fierbinte, până când se dizolvă. Se răcește apoi și, când ajunge la temperatura camerei, se amestecă cu frișca amestecată cu brânza și cu esența de vanilie. Se toarnă al treilea strat, peste mousse-ul de căpșuni, și se dă la rece pentru 2 ore.

Când s-a întărit de-ajuns, se scoate de la rece, se ornează cu căpșuni și puțină cacao.

cheesecake4

Se servește rece, împreună cu căpșuni proaspete.

cheesecake5

Savurați cu plăcere!

Nicoleta Popa