3.1 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 23:59
No menu items!

Cheesecake cu mousse de ciocolată

spot_img

Motto: „Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

Pentru o cină în familie sau cu prietenii, cheesecake-ul este desertul ideal – nu necesită timp îndelungat de preparare și nici bătaie de cap. Mai ales în zilele de vară, când căldura inundă bucătăria, blatul de biscuite fără coacere reprezintă  scăparea oricărei bucătărese. Alege și astăzi cheesecake-ul cu ciocolată. Combinația dintre crema de brânză și mousse-ul de ciocolată va fi una surprinzătoare și delicioasă.

Ingrediente:

  • 200 gr biscuiți,
  • 80 gr unt,
  • 300 ml smântână lichidă,
  • 15 gr gelatină,
  • 50 ml lapte,
  • 30 ml apă,
  • 50 gr ciocolată cu lapte,
  • 2 ml esență vanilie,
  • 250 gr cremă de brânză sau brânză de vaci,
  • 200 gr zahăr.

Mod de preparare:

Începem cu blatul de biscuite, deoarece trebuie să se și întărească puțin înainte de a turna crema de brânză peste el.

Topim untul până când devine lichid, dar fără să fie fierbinte. Cu ajutorul unui robot de bucătărie, sfărâmăm biscuiții până când se transformă în făină. Amestecăm biscuiții sfărâmați cu untul topit, formând asfel grămăjoare mici.

foto_biscuite

Trecem biscuiții în forma dorită pentru desert și presăm cu o spatulă sau cu o lingură pe fundul tăvii, dând aspectul unui blat. Lăsăm apoi forma la rece cât să se întărească untul.

Între timp, topim ciocolata la bain-marie și o lăsăm să se răcească până când ajunge la temperatura camerei.

Înmuiem gelatina în 30 ml de apă și o lăsăm să se hidrateze timp de 10 minute.

Amestecăm smântâna lichidă cu zahărul până când acesta se dizolvă în întregime, apoi, cu ajutorul unui tel sau al unui mixer de bucătărie, o amestecăm până ce își crește volumul și se transformă într-o frișcă spumoasă.

Peste gelatina hidratată turnăm laptele fierbinte, dar nu clocotit, dizolvând astfel cristalele de gelatină.  Amestecul format se toarnă peste frișcă și se amestecă rapid.

Înjumătățim frișca amestecată cu gelatina și o repartizăm astfel: o parte se amestecă cu crema de brânză sau cu brânza de vaci – va fi la fel de gustoasă orice variantă ați alege; iar cealaltă jumătate se amestecă cu ciocolată topită. Cele două compoziții se vor turna în tava cu blatul de biscuite, una peste alta (2 linguri de cremă de brânză, 1 lingură de mousse de ciocolată), formând mai multe straturi.

Lăsăm desertul la rece până a doua zi, când îl putem decora cu ciocolată rasă.

reteta1

Serviți desertul rece, ca atare sau cu sos de ciocolată desupra.

reteta2

Savurați cu plăcere!

Nicoleta Popa