joi, 9 iulie 2020 - 17:15

Cheesecake cu mousse de ciocolată

Covid-19 ar putea face mai multe victime prin foame, decât prin infectarea directă (Oxfam)

Oxfam, confederație internațională formată din 20 de ONG-uri care lucrează cu parteneri din peste 90 de țări pentru a pune capăt nedreptăților care provoacă...

Danemarca introduce „certificatul” COVID-19

Danemarca a introdus un aşa-numit certificat COVID-19 pentru a facilita planurile cetăţenilor de a călători în străinătate pe perioada pandemiei, a anunţat miercuri Ministerul...

Bulgaria închide din nou cluburile de noapte și interzice adunările publice cu mai mult de 30 de persoane

Cluburile de noapte şi discotecile din interior din Bulgaria se vor închide, spectatorii nu vor mai avea acces la evenimente sportive şi toate adunările...

Doi turiști români, diagnosticați cu COVID-19 în timpul vacanței în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că, potrivit datelor comunicate de către autorităţile locale elene Consulatului General al României la Salonic, un cetăţean român aflat...

Motto: „Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

Pentru o cină în familie sau cu prietenii, cheesecake-ul este desertul ideal – nu necesită timp îndelungat de preparare și nici bătaie de cap. Mai ales în zilele de vară, când căldura inundă bucătăria, blatul de biscuite fără coacere reprezintă  scăparea oricărei bucătărese. Alege și astăzi cheesecake-ul cu ciocolată. Combinația dintre crema de brânză și mousse-ul de ciocolată va fi una surprinzătoare și delicioasă.

Ingrediente:

  • 200 gr biscuiți,
  • 80 gr unt,
  • 300 ml smântână lichidă,
  • 15 gr gelatină,
  • 50 ml lapte,
  • 30 ml apă,
  • 50 gr ciocolată cu lapte,
  • 2 ml esență vanilie,
  • 250 gr cremă de brânză sau brânză de vaci,
  • 200 gr zahăr.

Mod de preparare:

Începem cu blatul de biscuite, deoarece trebuie să se și întărească puțin înainte de a turna crema de brânză peste el.

Topim untul până când devine lichid, dar fără să fie fierbinte. Cu ajutorul unui robot de bucătărie, sfărâmăm biscuiții până când se transformă în făină. Amestecăm biscuiții sfărâmați cu untul topit, formând asfel grămăjoare mici.

foto_biscuite

Trecem biscuiții în forma dorită pentru desert și presăm cu o spatulă sau cu o lingură pe fundul tăvii, dând aspectul unui blat. Lăsăm apoi forma la rece cât să se întărească untul.

Între timp, topim ciocolata la bain-marie și o lăsăm să se răcească până când ajunge la temperatura camerei.

Înmuiem gelatina în 30 ml de apă și o lăsăm să se hidrateze timp de 10 minute.

Amestecăm smântâna lichidă cu zahărul până când acesta se dizolvă în întregime, apoi, cu ajutorul unui tel sau al unui mixer de bucătărie, o amestecăm până ce își crește volumul și se transformă într-o frișcă spumoasă.

Peste gelatina hidratată turnăm laptele fierbinte, dar nu clocotit, dizolvând astfel cristalele de gelatină.  Amestecul format se toarnă peste frișcă și se amestecă rapid.

Înjumătățim frișca amestecată cu gelatina și o repartizăm astfel: o parte se amestecă cu crema de brânză sau cu brânza de vaci – va fi la fel de gustoasă orice variantă ați alege; iar cealaltă jumătate se amestecă cu ciocolată topită. Cele două compoziții se vor turna în tava cu blatul de biscuite, una peste alta (2 linguri de cremă de brânză, 1 lingură de mousse de ciocolată), formând mai multe straturi.

Lăsăm desertul la rece până a doua zi, când îl putem decora cu ciocolată rasă.

reteta1

Serviți desertul rece, ca atare sau cu sos de ciocolată desupra.

reteta2

Savurați cu plăcere!

Nicoleta Popa

 

Armata și poliția, mobilizare cu avioane și drone, pentru izolarea în case a 5 milioane de australieni

Cinci milioane de persoane se află joi în izolare la domiciliu în Melbourne, al doilea oraş ca mărime din Australia, care se confruntă cu...

Cum au recunoscut oficialii americani erorile testelor pentru Covid-19

Centrele americane pentru controlul și prevenirea bolilor, recunosc că desfășurarea defectuoasă a testelor SARS-CoV-2 în acest an reflectă erorile anterioare în dezvoltarea unui test...

Președintele sârb renunță la restricții după un val de proteste violente

Președintele sârb, Aleksandar Vucic, a declarat miercuri că ar putea fi evitată impunerea unei etape de carantină pentru combaterea reizbucnirii coronavirusului, după ce protestele...

Tăriceanu: Sper la o dezbatere serioasă pe legea carantinării, nu la un „aranjament subteran”

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, susține că proiectul de lege privind carantinarea și izolarea persoanelor și bunurilor are o mulțime de probleme și trebuie...

Primarul din Giurgiu: M-am lepădat de tandemul toxic Bădălău-Mina. Candidez din partea Pro România

Primarul din Giugiu, Nicolae Barbu, a transmis o scrisoare către cetățeni prin care îi anunță că s-a ”lepădat” de PSD și de Niculae Bădălău....