sâmbătă, 6 iunie 2020 - 16:40

Cheesecake cu kiwi (fără coacere)

Alertă cu bombă la Tribunalul București

Tribunalul Municipiului București a primit prin e-mail o amenințare cu bombă, în urma căreia clădirea a fost evacuată, potrivit Antena 3. Ședințele de judecată...

Guvernul ne lasă să facem plajă și pe prosop, nu doar pe șezlong. Ce spune despre țările vecine turistice, Grecia și Bulgaria

Guvernul a decis, în ședința de joi seara, că se va putea face plajă nu doar pe șezlong, ci și pe cearșaf. Șeful Cancelariei...

Rareș Bogdan nu vrea să fie premier din toamnă, îl lasă tot pe Ludovic Orban

Rareş Bogdan a afirmat, miercuri, la emisiunea „Marius Tucă Show”, că după 6 decembrie, când vor fi alegerile parlamentare, PNL va guverna tot cu...

Raed Arafat reacționează, după ce, joi, noile infectări au crescut cu aproape 50%

Creșterea cazurilor de persoane infectate de joi ar trebuie să ne atragă atenția, a declarat Raed Arafat, joi seară, la Digi24. Șeful DSU spune...

Kiwi este unul dintre fructele cu cel mai ridicat conținut de vitamina C, mai mare decât portocala. Este foarte bun pentru fumători, îmbunătățește tranzitul intestinal și luptă cu kilogramele

image024

Ingrediente:

  • 250 gr biscuiți,
  • 100 gr unt,
  • 300 gr frișcă lichidă,
  • 200 gr cremă de brânză,
  • 1 kg kiwi,
  • 250 gr zahăr,
  • 2 plicuri gelatină.
  • 50 ml lapte.

Mod de preparare:

Biscuiții se trec prin robot sau mașină și se amestecă cu untul.

Se așează pe fundul tăvii cu pereții detașabili și se apasă ușor, se dau la rece.

Frișcă lichidă se mixează cu jumătate din cantitatea de zahăr, până capătă consistență, apoi se adaugă crema de brânză.

Se înmoaie un plic de gelatină în 30 ml apă rece, timp de 10 minute. Se toarnă apoi peste laptele fierbinte, dar nu clocotit. Când s-a topit în întregime, se adaugă compoziției de frișcă și cremă de brânză. Se mixează la viteză medie 3-4 minute și se dă la rece pentru 20 minute.

Peste blatul de biscuite format se toarnă crema de brânză cu frișcă și lasă la frigider, timp de 1 oră.

Fructele se curăță , se spală și se taie cubulețe. Folosim un blender pentru a le pasa, le amestecăm cu zahărul rămas și se pune pe foc mediu. Lăsăm să dea în clocot pentru 5 minute.

Se hidratează și al doilea plic de gelatină în 30 ml apă și se toarnă peste pasta de kiwi formată, când aceasta începuse deja să se răcească. Se amestecă și se dă la rece pentru 10 minute.

Când începe deja să se îngroașe, se toarnă peste crema de brânză și se introduce iarăși la frigider pentru minim 4 ore.

 

 Nicoleta Popa

 

Florin Cîțu desființează o direcție care trebuia să se judece cu părinții săi pentru un teren de 12 milioane euro

Ministrul de finanțe, Florin Cîțu, este acuzat că ar fi desființat Direcția Generală Juridică din minister pentru a evita un proces în care este parte tatăl...

Pacienții cronici cer intervenția Avocatului Poporului pentru a fi primiți în spitale

Coaliţia Organizaţiilor Pacienţilor cu Afecţiuni Cronice din România (COPAC) cere intervenția Avocatului Poporului, întrucât, chiar și în condiții epidemiologice mai bune, sunt internate în...

The Guardian anunță peste 10.000 de arestări în SUA. Ducesa de Sussex a vorbit despre crimă

Tulburările societății americane după moartea violentă, în custodia poliției, a afro-americanului George Floyd au intrat în ce a de-a zecea zi. Cifre neoficiale, citate...

România, în mijlocul unui scandal european privind pesticidele chinezești

Metoda e simplă: cumperi chimicale neautorizate din China cu 14 euro per litru și le vinzi de cinci ori mai scump pe piața neagră...

Ministerul Agriculturii s-a răzgândit. Pescarii au voie să socializeze și scapă și de mască

Ministerul Agriculturii a modificat Ordinul privind regulamentul de practicare a pescuitului recreativ în condiţii de siguranţă şi de limitare a efectelor pandemiei, fiind eliminate,...