6 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021 - 1:50
No menu items!

Chatul WhatsApp a introdus funcția de deblocare și pentru Android

spot_img
Utilizatorii de telefoane cu Android se vor putea bucura de securitatea sporită oferită de deblocarea prin amprentă, o măsură suplimentară pentru aplicația de chat.
 
Mai exact, de fiecare dată când utilizatorul deschide WhatsApp, va trece printr-o verificare a amprentei, chiar dacă telefonul a fost deblocat în prealabil.
 
Este aceeaşi funcţie prezentă în aplicaţiile de banking, atunci când utlizatorul vrea să își acceseze conturile.
 
Pentru a activa deblocarea aplicaţiei prin amprentă, se va accesa meniul de Setări, apoi secţiunea Cont (Account) şi Confidenţialitate (Privacy). Ultima opţiune de aici ar trebui să fie blocarea prin amprentă, pentru care se alege perioada de timp necesară pentru blocarea aplicaţiei: imediat ce ai ieşit din ea, la un minut sau la 30 de minute după ce ai deblocat-o. În plus, există şi o opţiune care permite blocarea conţinutului mesajelor din notificările care apar pe ecran.

Pe iOS, WhatsApp permite şi deblocarea facială, nu doar cea prin amprentă, însă compania nu a specificat nimic despre eventuala integrare a acestei funcţii în aplicaţie, astfel încât utilizatorii de Pixel 4, de exemplu, nu vor putea beneficia de acest plus de securitate, deoarece singura modalitate de deblocare a telefonului este cea facială.