joi, 2 iulie 2020 - 14:39

Chakalaka

Chin pentru turiștii români în Grecia! Coadă de 5 kilometri la singurul punct vamal deschis la frontiera bulgaro-grecească

E haos total pentru românii care au plecat în vacanțe în Grecia, după ce autoritățile au decis ca doar un punct de frontieră să...

CCR critică dur Ministerul Sănătății, pentru modul în care a reglementat izolarea, carantina și internarea obligatorie

Curtea Constituţională a publicat miercuri motivarea deciziei din 25 iunie, prin care a declarat ca fiind neconstituţională starea de carantină şi internarea obligatorie, iar...

Imagini fabuloase! Cehii au sărbătorit încheierea restricțiilor cu o uriașă cină publică

Oamenii din capitala cehă, Praga, au construit o masă de 1.600 de metri și au organizat marți o cină publică pentru a celebra sfârșitul...

Guvernul britanic plănuiește amenzi pentru părinții care nu-și trimit copiii la școală, din toamnă

Părinții din Anglia care nu reușesc să-și trimită copiii înapoi la școală în septembrie se vor confrunta cu amenzi dacă nu au un motiv...

Motto: „Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

Chakalaka este o tocană de legume, de obicei picantă, servită în mod  tradițional cu pâine. Pentru a echilibra gustul picant, se servește cu Amasi (lapte bătut). Acest deliciu își are originea în Africa de Sud, având mai multe variante de a fi gătit, în funcție de regiune și de tradiția familiei.

Ingrediente:

  • 1 morcov,
  • ½ ardei gras roșu,
  • ½ ardei gras verde
  • ½ ardei gras galben,
  • 1 ardei iute verde,
  • 4 căței de usturoi,
  • 1 ceapă,
  • 200 gr fasole albă,
  • 4 linguri ulei,
  • 3 linguri pastă de roșii,
  • 1 linguriță pudră curry,
  • piper,
  • sare.

Mod de preparare:

Încingem uleiul într-o cratiță încăpătoare și sotăm ceapa tăiată mărunt, împreună cu usturoiul și pudra de curry. Amestecăm din când în când, evitând arderea.

reteta

Între timp, curățăm ardeii grași și îi tăiem julien, iar ardeiul iute în rondele. Avem grijă să îndepărtăm înainte semințele, pentru cei care nu doresc ca tocana să fie foarte picantă. Curățăm morcovul și îl dăm pe răzătoare (forma mare). Îl amestecăm cu ardeii julien și cu pasta de roșii și adăugăm la ceapa sotată cu usturoi. Acoperim cu un capac și lăsăm pe foc pentru 10-12 minute.

reteta1

În cazul în care folosim fasole fiartă deja, o spălăm în prealabil și o lăsăm la scurs.

La final, adăugăm peste legume boabele de fasole și asezonăm cu sare și piper după gust. Încă 5 minute și chakalaka este gata de servit.

reteta2

În cazul în care este prea picantă pentru gustul  tău, nu uita de paharul de lapte bătut.

 reteta3

Poftă bună!

Nicoleta Popa

Liderul PNL care a picat Bacalaureatul, la 42 de ani, vrea să dea la facultate: „Vreau să mă licențiez”

Liberalul de 42 de ani care a picat Bacalaureatul la Română cu nota 3 anunță că dacă ia examenul, se înscrie și la facultate. Prim...

Atenționare pentru turiștii români în Grecia. Un singur punct de frontieră deschis la intrarea în Grecia

Ministerul Afacerilor Externe anunță că autoritățile din Grecia au lăsat deschis în perioada 1-15 iulie un singur punct de trecere al frontierei cu Bulgaria,...

PNL Iași, amendat pentru ședința cu 100 de liberali la restaurant, în frunte cu ministrul Costel Alexe

Poliția județeană a amendat PNL Iași cu 5.000 de lei pentru ședința organizată, duminica trecută, la Restaurantul Liria din Aroneanu, la care au participat...

Scandal diplomatic cu Iranul, după moartea unui magistrat acuzat de corupție, în București

Oficiali iranieni acuză asasinarea unui fost cleric și judecător, în România, la mijlocul lunii iunie, dar și complicitatea statului român care nu comunică informații...

România a avut în mai 2020 cel mai mic număr de decese din ultimii 7 ani

20.383 cetățeni români au murit în luna mai 2020, potrivit datelor oficiale comunicate de Direcția pentru Evidența Persoanelor (DEPABD) din Ministerul Afacerilor Interne. Este...