marți, 1 decembrie 2020 - 16:31

Chakalaka

După ce și-a pus în cap credincioșii care au vrut să participe la pelerinaje, Guvernul se ceartă acum cu Federația Română de Fotbal

Guvernul lui Ludovic Orban a fost criticat, în ultimele zile, de credincioșii care au vrut să participe în număr mare la pelerinajul de Sf....

Ceremonie scurtă la Arcul de Triumf, de Ziua națională a României. Președintele Iohannis a avut o singură grijă – votul din 6 decembrie

Sărbătorile publice au fost anulate anul acesta, de Ziua Națională a României. Nu au mai avut loc petreceri, nu s-au mai împărțit sarmale și...

Scandal la Buzău. Candidatul partidului fondat de „Petrov”, acuzat de blaturi și combinații politice

Dezvăluiri de senzație și scandaluri au apărut în aceste zile în viața politică buzoiană, protagoniști fiind politicieni cu state vechi, mai ales cu palmares...

Statistici alarmante în Japonia: mai multe victime cauzate de sinucideri într-o singură lună, decât toate decesele Covid. Femeile și copiii, cele mai expuse

Experții au avertizat că pandemia ar putea duce la o criză de sănătate mintală. Șomajul în masă, izolarea socială și anxietatea îi afectează pe...

Motto: „Mâncarea este simbolul dragostei atunci când cuvintele nu sunt adecvate” (Alan D. Wolfelt)

Chakalaka este o tocană de legume, de obicei picantă, servită în mod  tradițional cu pâine. Pentru a echilibra gustul picant, se servește cu Amasi (lapte bătut). Acest deliciu își are originea în Africa de Sud, având mai multe variante de a fi gătit, în funcție de regiune și de tradiția familiei.

Ingrediente:

  • 1 morcov,
  • ½ ardei gras roșu,
  • ½ ardei gras verde
  • ½ ardei gras galben,
  • 1 ardei iute verde,
  • 4 căței de usturoi,
  • 1 ceapă,
  • 200 gr fasole albă,
  • 4 linguri ulei,
  • 3 linguri pastă de roșii,
  • 1 linguriță pudră curry,
  • piper,
  • sare.

Mod de preparare:

Încingem uleiul într-o cratiță încăpătoare și sotăm ceapa tăiată mărunt, împreună cu usturoiul și pudra de curry. Amestecăm din când în când, evitând arderea.

reteta

Între timp, curățăm ardeii grași și îi tăiem julien, iar ardeiul iute în rondele. Avem grijă să îndepărtăm înainte semințele, pentru cei care nu doresc ca tocana să fie foarte picantă. Curățăm morcovul și îl dăm pe răzătoare (forma mare). Îl amestecăm cu ardeii julien și cu pasta de roșii și adăugăm la ceapa sotată cu usturoi. Acoperim cu un capac și lăsăm pe foc pentru 10-12 minute.

reteta1

În cazul în care folosim fasole fiartă deja, o spălăm în prealabil și o lăsăm la scurs.

La final, adăugăm peste legume boabele de fasole și asezonăm cu sare și piper după gust. Încă 5 minute și chakalaka este gata de servit.

reteta2

În cazul în care este prea picantă pentru gustul  tău, nu uita de paharul de lapte bătut.

 reteta3

Poftă bună!

Nicoleta Popa

UK: Pandemia scoate la suprafață rețelele de exploatare sexuală a româncelor. 90% dintre ele au fost recrutate de iubiți

Traficanții sexuali pot obține profituri de peste 1 milion de lire sterline pe an de pe urma unui bordel, iar restricțiile Covid le-au ușurat...

Pacienții COVID din corturile militare intră în iarnă. Primul medic al țării: Altă întrebare

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, cu ocazia vizitării Spitalului Universitar București (fost Municipal), că nu există încă soluții pentru pacienții COVID internați în...

„Icoana” unui candidat PNL, în „procesiune electorală” prin județ. FOTO

Fostul primar din Turceni, Ion Iordache, își promovează imaginea obligându-și stafful de campanie să colinde cu tabloul său pe post de icoană. Este cel mai...

Top autostrăzi octombrie. Cele mai mari progrese ale constructorilor de autostrăzi. FOTO/VIDEO

Constructorii unor loturi din autostrăzile Comarnic – Brașov, Sibiu – Pitești și Sebeș – Turda au avut luna trecută cele mai mari progrese, potrivit...

Tragedia de la Piatra Neamț: Singurul supraviețuitor al incendiului a ieșit de la terapie intensivă

Pacientul adus în stare gravă la unitatea mobilă Leţcani de la Spitalul Judeţean Neamţ în urma incendiului din 14 noiembrie se simte mai bine,...