CFR S.A. vinde cale ferată la fier vechi

După aprobarea memorandului care prevede închiderea a 40% din liniile de cale ferată, oficialii CFR s-au apucat să vândă șinele uzate la fier vechi.

CFR reabilitare

Compania CFR SA organizează, la Bursa Română de Mărfuri (BRM), două licitaţii publice pentru vânzarea a 35.523,46 tone de fier vechi (12 loturi).

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 02.07.2014 (4 loturi), respectiv 03.07.2014 (8 loturi), ora 09.00, la sediul Bursei Române de Mărfuri (BRM). Ofertele se pot depune pentru unul sau mai multe loturi, în cadrul unui lot nefiind acceptate oferte parţiale. La licitaţiile care se vor desfăşura începând cu ora 10.00, pot participa persoane juridice române, criteriul de atribuire fiind oferta cu cel mai mare preţ.Preţul minim de pornire este de 335 USD/tonă, cantitatea totală urmând a fi valorificată în 12 loturi, la BRM,

se arată într-un comunicat al CFR SA.

Șeful CFR SA, Macarie Moldovan, a declarat că valorificarea deşeurilor feroase reprezintă o măsură de eficientizare a activităţii companiei, care va contribui la creşterea veniturilor proprii şi iminent la susţinerea financiară pentru alte lucrări de reparaţii şi întreţinere a infrastructurii feroviare.

Conducerea CFR a precizat că fierul vechi care urmează a fi valorificat în 4 loturi (licitaţia deschisă din 02.07.2014), respectiv 8 loturi (licitaţia deschisă din 03.07.2014), reprezintă materiale recuperate în urma lucrărilor de reabilitare, reparaţii şi întreţinere a infrastructurii feroviare.

Șt. Etveș

NICIUN COMENTARIU