4 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 0:08
No menu items!

CFR reia licitațiile la Coridorul IV, pentru aproximativ 1,8 miliarde de euro

spot_img

Ministerul Transporturilor riscă să piardă fonduri europene nerambursabile de aproape 1 miliard de euro dacă lucrările nu sunt finalizate în decembrie 2015

cale ferata_lucrari

Compania CFR SA urgentează procedurile de licitație pentru  reabilitarea liniei de cale ferată între  Curtici – Simeria, parte componenta a Coridorului IV Pan – European, contracte finanțate de la bugetul de stat și prin Programele Operaționale Sectoriale pentru Transport.

Ministerul Transporturilor riscă să piardă fonduri europene nerambursabile de aproape 1 miliard de euro dacă lucrările nu sunt finalizate în decembrie 2015.

Potrivit anunțului postat pe site-ul CFR SA, procedurile de licitație pentru reabilitare a liniei de cale ferată Curtici – Simeria, parte a Coridorului IV Pan – European pentru circulaţia trenurilor cu viteza maximă de 160 km/h, au reînceput în data de 12 iunie. Oficialii CFR SA estimează că cele patru licitații se vor finaliza în trei luni, iar durata lucrărilor va fi de trei ani. Valoarea totală estimată pentru cele patru tronsoane este de aproximativ 8,2 miliarde de lei.

Licitaţiile pentru atribuirea contractelor aferente proiectului care vizează reabilitarea liniei de cale ferată Frontieră – Curtici –Simeria, se vor desfăşura în data de 29.07.2014, ora 13.00 la sediul companiei CFR SA, ofertele putând fi depuse până în ziua desfăşurării procedurii, la ora 11.00.

Tronsoanul 1 (Km 614 – Cap Y Bârzava ) – 1,77 miliarde de lei

Tronsonul 2 (Cap Y Bârzava-Cap Y Ilteu) – 2,03 miliarde de lei

Tronsonul 3 (Cap Y Ilteu- Gurasada) – 1,77 miliarde de lei

Tronsonul 4 (Gurasada-Simeria) – 2,64 miliarde de lei

anunț CFR SA

Licitațiile lansate în luna februarie au fost anulate pentru că mai multe firme au depus contestaţii privind anumite erori sau omisiuni în fişa de date şi în anunţul de participare.

Ștefan Etveș