17.7 C
București
duminică, 29 mai 2022 - 3:04
No menu items!

CFR Cluj-Dinamo Kiev vor disputa un meci caritabil. Mircea Lucescu: ‘Va fi un joc pentru umanitate’

spot_img

Antrenorul echipei ucrainene de fotbal Dinamo Kiev, Mircea Lucescu a declarat, miercuri, la Cluj, că meciul dintre formaţia sa şi CFR Cluj este unul pentru umanitate, pentru ajutorarea refugiaţilor ucraineni.

„Plecăm în primul rând de la ideea de a aduce oamenii pe stadion, într-o manieră care să fie pentru pace şi împotriva războiului.

Al doilea lucru, va fi un joc pentru umanitate, toate încasările vor merge spre cei care au absolută nevoie: copiii, familiile plecate în condiţii foarte grele.

Al treilea lucru, pentru noi, posibilitatea de a continua activitatea de jucători profesionişti, care, din cauza faptului că s-a suspendat campionatul, sunt obligaţi să se antreneze pe diferite terenuri şi să joace astfel de meciuri, pentru a menţine nivelul valoric, pentru a-i pregăti.

Mai ales, avem 11 jucători de echipa naţională, pentru a pregăti meciul cu Scoţia, meci de calificare pentru Campionatul Mondial”, a spus Mircea Lucescu.

„Meciul acesta are o semnificaţie deosebită şi vreau să apreciez gestul pe care l-a făcut CFR Cluj, care, în condiţii de final de campionat destul de dificile, a acceptat să ne primească şi să facă acest meci, care trebuie să fie un semn de prietenie şi de susţinere a poporului ucrainean, ţinând cont de tot ceea ce se întâmplă acolo.

Cu siguranţă va fi un meci frumos, pentru că nu se joacă pe puncte, se joacă pentru suporteri, pentru spectatori”, a adăugat el, scrie agerpres.ro.

El a vizitat, miercuri, alături de jucătorii săi, de antrenorul lui CFR Cluj, Dan Petrescu, şi de ministrul Apărării Naţionale, Vasile Dîncu, Centrul suport integrat pentru refugiaţi ucraineni, amenajat într-un hotel din Cluj-Napoca.

Tot miercuri, de la ora 21:30, echipele de fotbal CFR 1907 Cluj şi Dinamo Kiev se vor întâlni într-un meci caritabil pentru pace, iar fondurile adunate vor fi donate refugiaţilor ucraineni.