21.9 C
București
duminică, 20 iunie 2021 - 13:58

CFR Călători primește un “Ajutor de Covid” de 160 de milioane de lei. În același timp se pregătește de restructurări

spot_img

Cu pierderi uriașe din cauza pandemiei și vizată de restructurări masive, CFR Călători primește un ajutor nesperat. Este vorba de 160 de milioane de lei, reprezentând “Ajutor de Covid”, a anunțat Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, într-un interviu la Antena 3 precizând că în acest sens sunt discuții cu Ministerul de Finanțe.

“Ne-am adresat cu un memorandum de ajutor COVID, vrem să luăm aceste 160 de milioane care să compenseze pierderile. Este în discuţii cu Ministerul Finanţelor, probabil la rectificare”, a explicat Cătălin Drulă.

Cătălin Drulă a mai spus că nou manager numit la CFR Călători are sarcina ca până la sfârșitul lunii cu un plan de restructurare.

„La CFR Călători, foarte recent am numit un nou manager din privat. Împreună cu Consiliul de Administraţie, Ovidiu Vizante trebuie să vină până la sfârşitul lunii cu un plan de restructurare. La fel ca în cazul altor companii care depind de traficul de pasageri, şi CFR Călători a avut pierderi foarte mari din cauza pandemiei. Nimeni nu neagă că sunt şi probleme structurale, dar pentru companiile din subordinea Ministerului, atunci când nu se călătoreşte, au pierderi mari.

CFR Călători a încheiat 2020 cu o pierdere de peste 300 de milioane de lei.

CFR Marfă care are o datorie de 3,8 miliarde de lei urmează să concedieze 1.400 de angajați.

“CFR Marfă avea mulţi angajaţi, problema este că nu avea de unde să le plătească salariile şi atunci este acest plan de eficientizare din care să iasă o companie cu dimensiune de 50% – 60% faţă de cota de piaţă a CFR Marfă”, a precizat ministrul Drulă.