31.9 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024 - 12:28
No menu items!

CFR Călători, vacă de muls pentru compania Romprest

spot_img

Firma lui Florin Walter a încasat în 2013 peste 1 milion de euro de la compania de stat

Romprest_CFR 2_SZ

Externalizarea serviciilor de curățenie a trenurilor care pleacă din Gara de Nord a umplut cu milioane de euro conturile firmei Romprest.

Dacă în primele șase luni ale anului, CFR Călători București a decontat peste 500.000 de euro firmei Romprest Servicii Integrate, în 2013, firma patronată de Florin Walter, a golit bugetul companiei feroviare de peste 1,13 milioane de euro pentru așa-zise sevicii de salubrizare a trenurilor. Numai din salubrizarea vagoanelor de călători, Romprest a încasat aproximativ 500.000 de euro.

Potrivit registrului operațiunilor generatoare de obligațiuni de plată al CFR Călători București, în perioada ianuarie-decembrie 2013, conducerea CFR Călători București a decontat peste 5,13 milioane de lei firmei Romprest Servicii Integrate. Pe lângă salubrizarea vagoanelor, angajații Romprest sunt plătiți pentru compactare gunoi, colectare gunoi, manipulare acumulatori, colectare transport depozitare gunoi, salubrizare automotoare, deszăpezire, salubrizare, gunoi menajer, colectare gunoi menajer, colectare transport depozitare gunoi menajer și salubrizare automotoare Desiro. Pe lângă serviciile de curățenie în trenuri, Romprest a încasat peste 1,1 milioane de lei pentru servicii de salubrizare. Milioane de euro se cheltuiesc anual de către conducerile celor opt regionale CFR Călători. Cei mai mulți bani se cheltuiesc de CFR Călători București”, ne-au explicat surse din cadrul companiei.

Romprest încasează bani și pentru manipularea acumulatorilor, în contul firmei de curățenie intrând peste 670.000 de lei. Serviciile de curățenie a automotoarelor și a Săgeților Albastre a costat aproximativ 1,1 milioane de lei.

Ștefan Etveș