7.6 C
București
marți, 13 aprilie 2021 - 9:49

CFR Călători negociază introducerea unui tren internațional pe relația Sofia-Budapesta

Operatorul de transport feroviar de călători, din România, spune că noua cursă ar putea fi operațională în contextul unor reabilitări suplimentare ale căii ferate

CFR Călători anunță închiderea a 14 agenţii de voiaj

CFR Călători negociază cu societățile feroviare din Bulgaria și Ungaria introducerea unui tren care să asigure legătura directă între Sofia şi Budapesta, traversând podul Calafat-Vidin. Reprezentanți ai CFR Călători au declarat, pentru Sursa Zilei, că infrastructura din România permite parțial o astfel de cursă.

Trenul va fi inclus, cel mai probabil, în noul program care va intra în vigoare din decembrie, a declarat secretarul de stat din Ministerul Transporturilor de la Sofia Anton Ginev, pentru agenţia bulgară Focus, citată de Novinite. Introducerea trenului Sofia-Budapesta va reface legătura dintre Bulgaria şi Europa Centrală, a adăugat el.

Contactați de Sursa Zilei, reprezentanții CFR Călători au declarat că, între Calafat și Craiova, calea de rulare necesită unele reabilitări, dar că acestea nu au o amploare deosebită. Astfel, concluziile unui asemenea proiect vor fi prezentate după finalizarea negocierilor.

Calea ferată Vidin-Sofia urmează traseul axei Atena-Sofia-Budapesta-Viena-Praga-Nürnberg/Dresda, precum şi Coridorul de Transport Pan-European IV şi coridorul de transport de marfă Orient. România şi Bulgaria au inaugurat în iunie anul trecut podul Calafat-Vidin, după ce proiectul, pentru care a fost semnat un acord încă din martie 2000, a fost întârziat mai mulţi ani din cauza fondurilor insuficiente.

C.C.