20.9 C
București
vineri, 18 iunie 2021 - 1:45

Cezar Preda a demisionat din conducerea PDL

spot_img

Cezar Preda a demisionat luni din funcția de prim-vicepreședinte al PDL, după ce a pierdut alegerile în Colegiul 7 din Buzău, unde a candidat pentru un fotoliu de deputat.

Potrivit rezultatelor finale, centralizate de Biroul Electoral Județean Buzău, Preda (președinte al PDL Buzău) a obținut duminică doar 18,75% din voturile alegătorilor care s-au prezentat la urne, în timp ce contracandidatul său, Marcel Ciolacu (USL), a fost votat de 65,19% din alegători.

Cezar Preda mai poate obţine cel de-al treilea mandat de deputat în Buzău, doar în condiţiile în care este candidatul ARD cu cel mai mare scor din judeţ.

În ultimul mandat de deputat, Cezar Preda a avut 27 de iniţiative legislative, dintre care 14 au fost respinse definitiv, una a fost retrasă, nouă sunt pe ordinea de zi, iar două sunt la Senat.

USL a câştigat toate cele zece mandate de parlamentar din judeţul Buzău, obţinând aproape 70 la sută din voturile buzoienilor, în timp ce ARD a fost surclasată de PPDD, care are cu câteva procente mai mult, potrivit BEJ.

R.D.