4 C
București
marți, 30 noiembrie 2021 - 19:36
No menu items!

“Cetățeanul” Valeriu Zgonea, audiat la DNA. În ce dosar a dat declarații

spot_img

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, s-a prezentat vineri la Direcția Națională Anticorupție, pentru a fi audiat într-un dosar de corupție.

Potrivit unor surse judiciare, Zgonea a fost audiat de procurori în calitate de martor în dosarul în care este cercetată Lia Olguța Vasilescu, primarul Craiovei. Potrivit DNA, Lia Olguța Vasilescu este acuzată de luare de mită (patru infracțiuni), folosirea autorității sau influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite (trei infracțiuni) și spălare de bani.

Nu comentez nimic. Sunt martor într-un dosar în desfășurare. DNA poate să va comunice”, a spus Valeriu Zgonea.

„Am fost aici pentru a face tot ce e posibil pentru aflarea adevărului”, a adăugat el.

Întrebat dacă audierea de vineri reprezintă un pas în plus pentru înlăturarea sa de la conducerea Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea a răspuns: „E un pas în plus pe care trebuie să-l facem ca cetățeni ai României când suntem citați ca martori pentru aflarea adevărului. Fiecare român are nevoie sa vadă că aflarea adevărului e o chestiune la care toți putem să concurăm, dacă vrem alt tip de societate. Dacă voi fi citat ca martor în orice dosar, e obligația mea de cetățean să pot veni aici”.

R.D.